Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage387
blogImage387

Rækkefølgen af Jesper Steins bøger

Prisvindende og anmelderroste Jesper Stein er aktuel med seneste spændende bind i serien om Axel Steen. Har du ikke været med fra starten, kan du her få et overblik over seriens rækkefølge.

af

- d. 12. januar 2021

Jesper Stein (f. 1965) er uddannet journalist og har bl.a. været forbi Morgenavisen Jyllanspostens kriminalredaktion, Kulturafdeling og også gjort sig som madskribent og anmelder. Jesper Stein begyndte som fuldtids forfatter i 2015 men havde allerede her færdiggjort og udgivet de første 3 bind i serien om Axel Steen (Uro (2012), Bye Bye Blackbird (2013) og Akrash (2014)) samt bogen Man jager et bæst og fanger et menneske fra 2008 sammen med Bent Isager-Nielsen (tidligere chef ved Rigspolitiets Rejsehold).

Debutromanen Uro fra 2012 blev rigtig god modtaget og Jesper Stein modtog Det Danske Kriminalakademiets Debutantpris for bogen, senere er det også blevet til Dan Turéll medaljen for serien (i 2015), samt De Gyldne Laurbær for Aisha i 2016 og endelig i 2017 modtog han Martha prisen (som er læsernes egen bogpris).
De første 3 bøger er solgt til SF film, så der kan meget vel være en ny filmserie på vej.

 

Rampen

Udkommet november 2020

I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme. Den unge Jesper Stein er ladt alene med sin fortvivlede, bitter og bedrøvede mor. Hendes mand, Finn Stein Larsen, har efter 29 år ægteskab valgt at forlade familien til fordel for en af hans elever. Jesper lever et dobbeltliv. På den ene side er han i klemme mellem forældrene, hvor han agerer sjælesørger for sin mor og på den anden side en festende pigeglad dødspilot. Skilsmissen forandrer alt. Historien foregår i årene 1981-83 i Risskov, men førere også læseren tilbage i tiden, hvor det hele startede i Esbjerg og frem til deres endeligt i Århus i 2010'erne. Forfatteren har gennem livet gjort egne erfaringer med svigt, skilsmisse og druk. Romanen er et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Solo – bind 6 i serien

Solo møder vi en helt ny Axel Steen. Han er blevet gift og fået nyt job som sikkerhedsrådgiver i en investeringsbank. En medarbejder har snydt og skal afskediges uden at myndighederne bliver indblandet. Imens hærger krigen i Syrien og flygtninge strømmer til. En ung indvandrer med banderelationer findes myrdet. Vicki Thomsen bliver udfordret, da ingen vil tale med politiet. Hun kontakter derfor sin gamle ven og mentor, Axel Steen, som har forbindelser til den afdøde. Men Axel har brændt alle broer til sit gamle liv.

 
 

Papa – bind 5 i serien

I den femte bog, Papa, i serien om Axel Steen, mødes albanske Bashkim, som er mafiahåndlanger med mafiabossen Papa på et hotel i Berlin. Narko og penge skifter hænder og en ny handel med store mængder våben indgås. Samtidig bliver 143 bankbokse tømt i en kælder ved Nørreport. Vicepolitikommissær Vicki Thomasen sættes på sagen. I Amsterdam, hvor Axel i sit nye undercoverjob infiltrerer kriminelle miljøer, ender den nye opgave, som den farligste og mest omkostningsfulde aktion han nogensinde har været involveret i.

 
 

Aisha – bind 4 i serien

I fjerde bind, Aisha,findes en mand lemlæstet og torteret til døde i en penthouselejlighed. Axel Steen sættes på sagen – den første siden hans tidligere sag, hvor han være tæt på at miste livet. Han har forladt Nørrebro, fået ny chef, ny kæreste og ny makker. Han kæmper mod lysten til at give efter for sine tidligere dæmoner.
 
 
 

Akrash – bind 3 i serien

I tredje bind om Axel Steen, Akrash, møder vi en Axel på sit livs nedtur. Hans Chef Jens Jessen har fået et tip om at den russiske mafia har haft succes med at placere en muldvarp i den danske politietat. Han kredser sig ind på stikkeren og får en liste på fem personer. Blandt dem er Axel Steen. Med sit stofmisbrug og tætte kontakt til bandemiljøet på Nørrebro forværres situationen. Axel overskrider personlige grænser i forsøget på at rense sit navn.
 
 
 

Bye Bye Blackbird – bind 2 i serien

Bye bye blackbird, som er andet bind i serien om Axel Steen, bliver Axel Steen ringet op af Kriminalteknisk Center en hed sommerdag. DNA fra en ny voldtægtssag matcher DNA fra en tidligere uopklaret sag, kendt som Solsortesagen, et sexdrab fra 2004. Sagen kostede Axel sit ægteskab og havde nær knust ham. Jagten på den sadistiske og kyniske serievoldtægtsforbryder og drabsmand sættes i gang.  
 
 
 

Uro – bind 1 i serien

Uro er første bind i serien om vicepolitikommissæren Axel Steen. Efter rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro findes en mand myrdet på Assistens Kirkegård. Manden er iført en sort elefanthue og combat støvler. Skal gerningsmanden findes i politiets rækker eller har nogen lagt et røgslør ud? Autonome Piver kommer i besiddelse af en video, der viser, hvad der virkelig skete. Vicepolitikommissær Axel Steen kommer til at lede efterforskningen.
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner