Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Rækkefølgen af Leif Davidsens bøger

Leif Davidsen har rejst verden rundt, som udenrigskorrespondentkorrespondent, og har blandt andet været flere år i Moskva. Disse oplevelser har bidraget til flere af hans skønne bøger, som har Sovjetunionen som omdrejningspunkt. For at skabe et overblik over Plusbogs store udvalg, af Leif Davidsens serier, har vi her delt bøgerne ind i serier og opstillet dem i rækkefølge.

af

- d. 22. januar 2021

Leila-serien

Klik på bogens titel for at læse mere om bogen.

Bog 1. Djævelen i hullet (2020) 

Bog 2. Forræderens børn (2020) 

 

 

 

 

 

Om Leila-serien

Leila-serien handler om en families opløsning, forræderi, og politiske spændinger mellem Vesten og Rusland. Hovedpersonerne i serien er Leila og hendes bror Tor. Deres far har forladt dem til fordel for en russisk kvinde, og arbejder nu for den russiske efterretningstjeneste. Leila, der er uddannet sprogofficer, lever et stille og roligt liv, som bestyrer af en campingplads i Bogense. Hun bliver en dag kontaktet af hendes far, og bliver nu viklet ind i sin families hidtil ukendt historie. En historie der trækker tråde helt tilbage til den kolde krig. 
 
Da Leilas bror Tor kontaktes af den russiske efterretningstjeneste, bliver Leila trukket med ind i sagen om drabet på en russisk mand. De to drager ud på en farlig rejse ned igennem Europa, og spørgsmålet er, hvem kan de to egentligt regne med i jagten på sandheden. 
 
       
 
 
 

Balkan-trilogien

Klik på bogens titel for at læse mere om bogen.

Bog 1. Den serbiske dansker (1996) 
Bog 2. De gode søstre (2001) 
Bog 3. Fjenden i spejlet (2004) 

 

 

 

 


Om Balkan-trilogien

Balkan-trilogi tydliggøre Leif Davidsens viden omkring den europæiske historie. Han fortæller og knytter urolighederne Jugoslavien og mellemøsten sammen i sine spændende fortællinger. Serien er lavet med en spændende fortælling, men er samtidig også lærerig. PET-agenten Per Toftlund er den centrale person i historien. Den serbiske dansker er et navn der er skabt for at beskytte en kendt forfatter. 

     


Den spanske duo serie

Klik på bogens titel for at læse mere om bogen.

Bog 1. Uhellige alliancer (1984)
Bog 2. Lime's billede (1998)

 

 

 

 

 

 

 

Om den spanske duo serie

Bøgerne omhandler den spanske selvstændighedsbevægelse ETA, og giver viden om spansk politik. Uhellige alliancer har Paul som hovedperson gennem historien, han tager til Spanien for at hente sin kones kiste. Hans liv bliver vendt på hovedet grundet politiske intriger. I Lime's billede omhandler det en mand som er paparazzo, hans liv bliver også vendt på hovedet grunde et af hans billeder. 

       


Den russiske trilogi serie

Klik på bogens titel for at læse mere om bogen.

Bog 1. Den russiske sangerinde (1988)

Bog 2. Den sidste spion (1991)

Bog 3. Den troskyldige russer (1993)

Bog 4. Den ukendte hustru (2006) 

 

 

 

Om den russiske trilogi serie

Serien omhandler Rusland hvor man får viden omkring det russike samfund og Sovjetunionen. Der er tale om interessante fortællinger om mord, spioner, historie og meget mere.  

Leif Davidsens store værk Den russiske trilogi blev i 2006 udvidet til en tetralogi, da bogen 'Den ukendte hustru' sluttede sig til de tre første romaner. Bøgerne har alle Rusland som deres centrale tema, og som læser får du et blændende indblik i det russiske samfund og Sovjetunionens opløsning. Bøgerne er dog ikke kun historiske. De er alle topspændende, og med fortællinger om mord, spioner og farlige forretninger er det bøger, der ikke er til at lægge fra sig.  Leif Davidsen vandt De gyldne laurbær for ‘Den sidste spion’ og Palle Rosenkratz-prisen for ‘Den russiske sangerinde’. Der er ingen god undskyldning for ikke at give sig kast med dette store og spændende værk! 

   

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner