Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Rækkefølgen på Niels Krause-Kjærs bøger

Tilbage i år 2000 debuterede forfatteren Niels Krause-Kjær med den politiske roman Kongekabale, det første bind i det, der senere blev til Ulrik Torp-serien. Romanen blev i 2004 filmatiseret af instruktøren Nikolaj Arcel og med Søren Pilmark og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne. Den politiske thriller modtog både en Bodil og en Robert for årets bedste film og blev set af over 600.000 mennesker i biografen. Først i 2019 har Niels Krause-Kjær valgt at fortsætte serien om Ulrik Torp og udover sin skønlitterære bibliografi, har Niels Krause-Kjær også bidraget med sin viden om medier og politik, samt forfattet til en række fagbøger.

af

- d. 11. januar 2024

Rækkefølgen på bøgerne i Ulrik Torp-serien:

  1. Kongekabale (2004)
  2. Mørkeland (2019)
  3. Fandens Forår (2020)
  4. Nedsmeltning (2023)
  5. Jagtegn (2024)

 

Om Ulrik Torp-serien:

Serien følger journalisten Ulrik Torp og hans søgen efter retfærdighed og bestræbelser på at afdække bedrag blandt politikere. Samtidg udsættes han for en række livsomvæltende begivenheder. I den første bog, Kongekabale, er Ulrik Torp ansat som leder af Dagbladets politiske redaktion og her er scenen virkelig sat for dansk politiks magtspil og Torp bliver selv et offer for den magtfulde elites beskidte tricks. I den næste bog, Mørkeland, er Torp havnet på kontanthjælp efter en fyringsrunde og sendes i virksomhedspraktik på Dagbladet, hvor han skriver om et mord på en fuldmægtig i indenrigsministeriet som er blevet myrdet dagen før der bliver udskrivet folketingsvalg. I bog tre, Fandens forår, er Torp gået freelance og han trækkes ind i sager som viser sig at have tråde helt tilbage til Murens fald og ind i et større internationalt politisk spil. I den fjerde bog, Nedsmeltning, er Ulrik Torp blevet chefredaktør på ValbyPosten, en gratis ugeavis. Temaet for bogen er klima, da Torp opdager at nogen har til hensigt at spolere det forestående klimatopmøde for enhver pris. I bogen kommer vi således omkring Torps udfordringer mellem klima, krise og konspirationer samt karriere og familie.

Bøgerne holder et højt spændingsniveau og tager fat på aktuelle politiske emner. Den femte bog i serien, Jagttegn, udkommer d. 4. marts 2024.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner