Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage64
blogImage64

Sense – slank med fornuft

Suzy Wengel er kvinden bag det populære slankekoncept SENSE. Her spiser du simpel, velsmagende og helt almindelig mad med din sunde fornuft som madvægt. Læs Suzy Wengels egen historie her.

af

- d. 17. januar 2017

For seks år siden vejede jeg næsten 100 kilo. Det er meget, når man som jeg er en lille kvinde på bare 163 centimeter. På det tidspunkt havde jeg netop født mit andet barn inden for to år, og allerede i starten af min anden graviditet havde jeg besluttet mig for at gøre noget ved min overvægt.

Jeg blev nemlig ked af det, når jeg så mine egne, kraftige knæ ved siden af min mands. Jeg blev ked af det, når jeg igen takkede nej til en sammenkomst med gamle venner, fordi jeg skammede mig over min overvægt. Og jeg blev ked af det, når jeg så mine store ben ved siden af min lille søns krop.

Jeg var klar over, at min graviditet ikke var et godt tidspunkt for et vægttab, så derfor ventede jeg. Med Albert i maven brugte jeg dog en god del af min graviditet på at undersøge, hvad der egentlig virker, når vi snakker vægttab. Det betød, at jeg satte mig grundigt ind i, hvad energikilderne kulhydrat, protein, fedt og alkohol er, og hvordan de påvirker vores kroppe. Jeg læste bøger om, hvad der gør os tykke, og jeg researchede nettet tyndt, læste en masse artikler og så en masse dokumentarprogrammer om kost på YouTube.

Jeg var klar over, at jeg var nødt til at gå en ny vej. For ligesom de fleste andre overvægtige havde jeg også været på et utal af kure, der lovede mig et quick-fix, hvis blot jeg fulgte netop denne kurs specifikke krav. Så jo, jeg har været på både slankepiller, suppekur og sultekur – uden andet resultat end det, som de fleste kender: De tabte kilo, og måske endda et par sympatikilo ekstra, røg lynhurtigt på igen efter endt kur.

Det var mine mislykkede kure, der ansporede mig til at bringe fornuften med ind i mit vægttab. For denne gang skulle det lykkes – det var jeg opsat på.

Den 18. april 2011 kom lille Albert til verden, og det blev startskuddet til mit varige vægttab. Nu kunne jeg endelig omsætte al min viden til noget konkret. På baggrund af min research udviklede jeg mine egne regler, hvor jeg tilpassede kosten til mit liv, i stedet for det modsatte: At tilpasse mit liv til en eller anden tilfældig kur, der alligevel ikke ville virke i sidste ende. Og det gjorde en forskel.

Mine regler lød, at maden skulle være simpel, velsmagende og helt almindelig, og at den skulle kunne spises af hele familien. Jeg havde fokus på fordelingen af de forskellige elementer i kosten, og det betød, at jeg omrokerede og prioriterede maden på en anden måde, end jeg havde været vant til. Jeg havde fokus på at spise en kost, så jeg slap af med min sukkertrang. Det resulterede i en fordeling, hvor jeg spiste masser af grøntsager, masser af proteiner, færre kulhydrater fra stivelse og frugt og begrænsede mængder fedt.

I stedet for at tælle kalorier og veje og måle al maden valgte jeg helt simpelt at bruge mine hænder som mål, når indholdet på tallerkenen skulle fordeles: 1-2 håndfulde grønt, 1 håndfuld proteiner, 1 håndfuld kulhydrater fra stivelse og frugt og 1-3 spiseskefulde fedtstof.

Det var samtidig vigtigt for mig at indse, at intet var forbudt. Derfor opfandt jeg spisekasserne, et mentalt redskab, der ”fyldes op” til hvert hovedmåltid. Hvis der så landede en kage eller en plade chokolade i en af mine spisekasser, så lukkede jeg blot kassen og kom videre med det samme. Det har gjort en kæmpe forskel – det at nyde på rette tidspunkt og spise fornuftigt igen til næste måltid.

Summen af mine regler blev til dét, jeg valgte at kalde Sense – Sense, fordi du spiser med fornuften.

Efter i ni måneder at have spist efter mine egne regler havde jeg tabt mig 40 kilo. Jeg har holdt mit vægttab lige siden, og tallerkenmodellen, håndfuldene og spisekasserne er i dag en helt naturlig del af mit liv og hele min måde at tænke mad på.

På min rejse mod et slankere og gladere liv har jeg opdaget, hvor stor betydning kosten har for både sundhed og livskvalitet. Jeg har viet mit liv til at hjælpe overvægtige i alle aldre med at gøre det, jeg har gjort for mig selv.

Hvis du har fået lyst til at leve efter principperne i Sense, vil jeg anbefale dig at starte med at læse grundbogen Sense – Slank med fornuft.

Mange hilsner,

Suzy Wengel

Alle bøger af Suzy Wengel


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner