Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage161
blogImage161

Skrøbelig og sårbar

Omfanget af unge der skader sig selv er enormt. Med bogen CUTTER sætter forfatter Peter Dirksen et ømtåleligt emne på dagsordenen, der berører en stor gruppe teenagere og deres pårørende.

af

- d. 04. april 2017

Peter Dirksen havde på ingen måde forestillet sig, at en 16-årig udvekslingsstudent fra Tyskland ville få så stor indflydelse på ham og hans families liv, da hun flyttede ind efter sommerferien i 2015. Men 8 måneder senere var hun rejst og havde efterladt en familie, der både havde mistet et kært familiemedlem, og var nogle oplevelser rigere, som de - måske - gerne ville have været foruden.

Det viste sig nemlig, at den søde og imødekommende 16-årige pige blandt andet skar i sig selv, når livet blev for svært. Det fik efterfølgende Peter Dirksen til at sætte sig til tasterne for at beskrive oplevelserne. Han troede, at det, han havde oplevet i månederne med udvekslingsstudenten som familiemedlem, var unikt. Jo mere han researchede, jo mere gik det dog op for ham, at der er rigtig mange unge, der kæmper med spiseforstyrrelse og selvskade, og at der faktisk er en forening - Landsforeningen for spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) - hvis formand, Anne Minor Christensen, har skrevet forordet til CUTTER.

Mila - som Peter Dirksen har døbt udvekslingsstudenten i bogen - hader sin krop og sig selv. Da der flytter en udvekslingsstudent ind hos hendes familie, der også har nogle dæmoner at slås med, begynder de to at åbne sig overfor hinanden og deres dystre hemmeligheder kommer frem i nattens søvnløshed, mens MTV leverer lydsporet i baggrunden.

Det er Peters egne oplevelser som ung i 80’erne, der danner rammen for historien, men det er oplevelserne med den tyske udvekslingsstudent - og 3500 beskeder på Messenger, som han har fået lov til at bruge - der gør bogen til en gribende historie. Selv om bogen behandler et tungt emne, der kravler ind under huden på læseren, bringer den også håb om, at der er en vej tilbage til livet.

“Den handler om kærlighed og selvskade i det bittersøde teenageliv, og er historien om at blive i troen på, at det fine og skrøbelige og sårbare en dag vil sejre over det onde og selvdestruktive.” fortæller Peter Dirksen, der har doneret en del af overskuddet fra CUTTER til LMS. Han håber, at CUTTER kan være med til at sætte fokus på de problemer, som både de unge og deres pårørende oplever, når en nærtstående skader sig selv.

Desværre kendte Peter og hans familie ikke til LMS, da de stod med de store og uoverskuelige udfordringer, den selvskadende piger bragte med sig. “Vi troede, vi kunne hjælpe hende og redde hende” siger Peter Dirksen. Men Peter og hans familie måtte erkende, at kærlighed og omsorg ikke var nok til at få den unge pige til at stoppe med at skade sig selv - det var nødvendigt med professionel hjælp.

  

Det er efterhånden en del år siden, at Peter Dirksen debuterede som forfatter. I 2005 udkom bogen Den usædvanlige lillesøster, der handler om at miste et spædbarn - nemlig Peter og hans kone Mettes andet barn. Siden har han skrevet to romaner med udgangspunkt i sin ungdom i 1980’erne, nemlig Et glimt at gensynsglæde og En længsel efter noget.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner