Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage255
blogImage255

Stephen King fylder 70 år

Den 21. september fylder yndlingsforfatteren over dem alle, Stephen King, 70 år. Det fejrer vi med et indlæg om forfatteren, der stadig har mange jern i ilden. Fejr Stephen King med os her.

af

- d. 21. september 2017

Det kan godt ske, at Stephen King har rundet de 70, men det betyder ikke, at han har i sinde at trappe ned. Rent faktisk så er 2017 lidt et år, der står i Stephen Kings tegn. Ikke nok med at vi i år har fået nogle flotte udgaver af Stephen King bøger herhjemme, så er der også flere adaptioner af bøgerne på vej – nogle af dem er allerede kommet.

Elsket af læsere og seere verden over

Stephen King er en af verdenens mest populære forfatter, han har solgt mere end 350 millioner bøger på verdensplan, så der er en grund til, at han bliver kaldt for alles yndlingsforfatter. Stephen King blev født i staten Maine i Amerika, hvor en stor del af hans bøger også udspiller sig som f.eks. debuten Carrie.

Stephen Kings debutbog, Carrie, udkom i 1974, og blev filmatiseret med stor succes bare to år senere i 1976. Siden den første bog i midten af 1970erne er det blevet til mere end 65 bøger fra en af verdens mest populære forfattere. Gennem årene er mange af Stephen Kings bøger blevet filmatiseret med stor succes f.eks. vandt Katy Bates en Oscar og en Golden Globe for sin præstation i Misery og Den grønne mil fra 1999 var også nomineret til en række Oscars.

Stephen King om at skrive

På Stephen Kings hjemme side fortæller forfatteren om, hvorfor han blev forfatter, hvor hans i idéer kommer fra og hvordan hans skrivestil og arbejdsmetode har udviklet sig gennem årene. Han fortæller meget simpelt, at han er skabt til at skrive. Stephen King elsker at skrive, han kan ikke forestille sig at lave andet og kan heller ikke forestille sig ikke at skrive – og dét er derfor, at han skriver.

Stephen King fortæller også, at han finder inspiration alle steder, men at det ofte kommer fra at se to ting blive til en på en ny og interessant måde og bagefter sige ”Hvad nu hvis…”.

På trods af at det nu er mere end 50 år siden, den første Stephen King bog kom på gaden, så er der ikke meget, der har ændret sig for den produktive forfatter. Han skriver stadig en tre til fire timer om dagen hele ugen, når han arbejder med en bog – det eneste han beskriver, som værende egentligt forandret er hans udholdenhed, foruden den tid han bruger med sine børn og børnebørn. Når han ikke arbejder på en bog, fortæller Stephen King, at han ikke rigtig ved, hvad han skal gøre af sig selv.

Nye Stephen King adaptioner

Her til sommer kunne man se store Hollywood navne som Idris Elba og Matthew McConaughey udfolde sig på biografskærmene landet over i Det mørke tårn, og den 7. september kom den nyeste filmudgave af It – eller Det onde som bogen hedder herhjemme – i de danske biografer.  Men det er ikke kun i biografsalens mørke, at man i år kan nyde en god historie af Stephen King. Bogen Tågen er blevet til en tv-serie, og det samme er Mercedesmanden og senere på året kommer der hele to Netflix-titler baseret på Stephen Kings bøger, nemlig Gerald’s Game og 1922.

Du kan læse mere om Stephen King og se hele vores udvalg af Stephen King bøger både på dansk og på engelsk på hovedsiden.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner