Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage335
blogImage335

TheBookCollector anbefaler: 5 forårstitler du bør holde øje med

Der er udsigt til massevis af spændende bøger i løbet foråret. I dette blogindlæg guider Louise fra bog-bloggen 'The Book Collector' dig igennem de 5 titler, som hun ser mest frem til.

af

- d. 06. februar 2018

Hver tirsdag giver vi ordet til en af de mange dygtige danske bogbloggere. I dag er det Louise Bach Jensen fra bog-bloggen TheBookCollector, som fortæller om 5 bøger hun specielt glæder sig til. 

Vi går snart foråret i møde, og årstiden byder på rigtig mange spædende udgivelser. Jeg kan slet ikke vente! Jeg ser frem til så mange bøger, at jeg ikke helt ved, hvordan jeg dog skal kunne nå at læse dem alle, når jeg samtidig også lige skal læse til mit studie. Men mon ikke jeg får fundet ud af at snige et par bøger ind i læseplanen? Det tror jeg nu nok, og det er hvert fald mit mål, for jeg elsker virkelig at læse. Jeg har været så heldig, at jeg har fået lov til, af Plusbog.dk at præsentere jer for fem bøger, jeg ser særligt frem til udkommer i det kommende stykke tid. Der er lidt forskelligt, og forhåbentligt finder du inspiration til, hvilken bog du skal kaste dig over som din næste.

 

Perfekt” af Cecelia Ahern

Dette er anden bog i serien, om pigen Celestine. Den første bog hedder ”Flosset”, og handler som sagt om Celestine, der bor i et samfund, hvor det handler om at være perfekt. For man vil nødigt blive stemplet som flosset. Der er strammer regler, for de mennesker, der har modtaget et F, for noget ’Lavet’ mener er imod samfundets regler. Celestine kommer en dag i en meget farlig situation, da hun vælger at følge sin egen mening, og hvad hun selv synes er rigtigt, da hun prøver at hjælpe en flosset mand. For som Celestine ser det, han er jo stadig et menneske, flosset eller ej, men det er ikke alle i samfundet, der ser sådan på det. Medfølelse overfor andre må kun vises til folk, der ikke har et F. Den første bog tog mig med storm, og var en af mine bedste læseoplevelser sidste år. Derfor har jeg virkelig glædet mig til, at den næste og sidste bog om Celestine skulle komme. Jeg kan kun anbefale ”Flosset”, hvis du endnu ikke kender til den. Jeg ser så meget frem til at vide, hvordan det hele ender i ”Perfekt”, der netop er udkommet. Alt hvad jeg vil afsløre om ”Perfekt” er, at Celestine er på flugt og kæmper for et retfærdigt samfund.

 

Udslettelse” af Jeff VanderMeer

Denne bog faldt jeg tilfældigt over, da jeg en dag besøgte en boghandel. På et bord i butikken lå den engelske udgave, med dets cover i pink, og en flot illustration på forsiden, der fangede min opmærksomhed. Efterfølgende læste jeg så bag på bogen, og dens indhold lød nu også meget godt. Bogen handler om Området X, der er ret specielt. Naturen har overtaget, og ingen mennesker bor tilbage i det område. Myndighederne vil gerne undersøge Område X, men for hver ekspedition de har foretaget og sendt af sted, er folk vendt tilbage i en tilstand, der er så langt fra, hvem de var, da de tog af sted, hvis de overhovedet har været heldige nok til at komme tilbage. Myndighederne prøver igen, og sender en tolvte ekspedition ind i Område X, der består af fire kvinder. Det er deres job at opmåle og observere området, men de falder over noget mystisk. Vil de mon vende tilbage? Bogen er første del ud af en serie, der består af tre bøger. Den første bog er allerede filmatiseret, og kommer i biografen her i slutningen af februar. Desværre står der, at ”Annihilation” ikke får præmiere i de danske biografer, så vi må starte med bogen, hvilket også giver os mere tid.

 

 

Sorte Åkander” af Michel Bussi

Jeg har ikke læst så mange krimier igen, men denne krimi fangede min nysgerrighed af en særlig grund. Den franske maler Monet har en speciel rolle i handlingen, og det var nok det, der fangede min interesse. Jeg har nemlig et dejligt minde fra barndommen, der omhandler Monet. Mindet stammer fra folkeskolen, hvor vi en dag så en film om Monet, og en lille pige, der besøgte ham og hans have. Jeg husker ikke, om den var baseret på bogen ”Linnea i malernes have”, hvilket kunne være oplagt, men fin, det var det nu. ”Sorte åkander” er langt fra en bog til børn, da den handler om kvindebedåreren Jérôme Morval, der findes død i en å. Åen løber gennem Monets have, og man finder ud af, at Jérôme er blevet myrdet. I hans lomme finder man et postkort, der viser Monets kendte åkander. Tre kvinder er blandet ind i sagen om Jérôme død, og deler en hemmelighed. Men hvordan? Man får straks lyst til at spørge hvordan? Hvorfor? Hvad? Jeg er spændt på, om jeg bliver opslugt af denne krimi, men den lyder hvert fald spændende. Jeg kan desuden afsløre, at Michel Bussi kommer på dette års Krimimesse.

 

Små Påsatte Brande” af Celeste Ng

Denne bog har i meget lang tid floreret i mit feed på Instagram. En stor del, af dem jeg følger fra udlandet på Instagram, har postet billeder af bogen, i dens engelske udgave. Når jeg ser en bog gå igen så meget, som jeg har set med denne, så begynder jeg at blive ret nysgerrig på, hvad al snakken går på. Efterfølgende har jeg læst om bogen, og er nu blevet endnu mere nysgerrig på den. Handlingen forgår i nabolaget Shaker Heights i Cleveland, hvor alt er perfekt og velplanlagt. Elena Richardson bor i dette nabolag med sin familie, og hun nyder at være en del af kvarteret og elsker at følge reglerne. En dag flytter Mia Warren og hendes datter Pearl til nabolaget, og lejer et hus af Elenas familie. Mia har en mørk fortid, og efter en bestemt situation, der udspiller sig i nabolaget, vil Elena hive Mias fortid ud af mørket. Dette valg, fra Elenas side, skulle eftersigne få alvorlige konsekvenser for det ellers så perfekte nabolag. Jeg synes bogen lyder spændende, for hvad er der lige med et så perfekte nabolag? Det må klart have en et par hemmeligheder. Og hvad gemmer Mias fortid mon på? Jeg glæder mig til april, hvor bogen udkommer på dansk.

 

Hvad køer ved om livet” af Rosamund Young

Bare titlen på denne bog er grund nok til, at jeg rigtig gerne vil læse den. Jeg ved ikke meget om, hvad der venter af bogens indhold, andet end, at vi vist, ifølge forfatteren Rosamund Young, kan lære noget fra køernes liv. Rosamund Young er vokset op på en gård i England, som hun stadig, den dag i dag, driver med sin mand og sin bror. Hele sit liv har Rosamund observeret køer og andre dyr, og set, hvordan de opfører sig, når de er sammen med hinanden, men også i samspil med mennesker. Bogen blev skrevet før ord som økologi og dyrevelfærd blev en fast del af manges ordforråd, og bogen er netop blevet genopdaget og nu oversat til hele verden. Det Rosamund fortæller er, at køer faktisk er ligeså forskellige som os mennesker. Som os mennesker kan køer, ifølge Rosamund, også være stolte, sløve eller endda opfindsomme så længe de får lov til at leve på deres egen måde. Men Rosamund kommer også med de hårde og uhyggelige facts om køer i fangeskab, der blandt andet kan miste op mod 30% af deres hjernekapacitet grundet manglende motion og bevægelse. Dette virker til at være en bog, hvor af vi kan lære en del, og er der noget bedre end at få ny viden? Det tror jeg ikke, og jeg er spændt på at læse den.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner