Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv
blogImage257
blogImage257

Twilight sagaen – den paranomale romance der tog verden med storm

Stephenie Meyer tog hele verden med storm med Twilight sagaen, om en romance mellem teenagepigen Balla Swan og vampyren Edward Cullen. Læs mere om den populære ungdomsserie her.

af

- d. 22. september 2017

I 2005 udkom Stephenie Meyer med sin debutroman Twilight, som på dansk kom til at hedde Tusmørke. Idéen til bogen udsprang fra en drøm, forfatteren ikke kunne slippe, og hun var nødt til at finde ud af, hvad der ville ske med personerne fra drømmen – Bella Swan og Edward Cullen var født. Det blev til fire bøger i serien, der i dag bedst er kendt som Twilight sagaen, og som består af Tusmørke, Nymåne, Formørkelse og Daggry.

Verdensomspændende megasucces

De færreste kunne i 2005 have spået den succes debutforfatteren Stephenie Meyer ville få med sin paranomal romance ungdomsbog.

At sige hun og Twilight tog verden med storm er næsten en underdrivelse. Bare seks år efter den første bog kom på gaden, havde serien på verdensplan solgt mere end 120 millioner eksemplarer og var oversat til mere end 35 sprog. De fire bøger havde lagt på New York Times bestsellerliste for børneserier i mere end 235 uger, og de blev alle filmatiseret – den fjerde bog blev endda splittet op til to film.

Filmatiseringerne af Twilight sagaen blev en verdensomspændende megasucces i samme tråd som bøgerne og indtjente på verdensplan mere end 3,3 billioner dollars og satte for alvor skuespillerne Robert Pattinson og Kristen Stewart på listen over Hollywoodstjerner.  

Tusmørke den første bog i serien

I den første bog møder vi Bella Swan, der flytter hjem til sin far, der bor i den regn fyldte og grå by Forks. Hun starter i High School og bliver som resten af sine klassekammerater øjeblikkeligt tiltrukket og fascineret af de smukke og mystiske medlemmer af Cullen familien – især Edward har hun et godt øje til, og han holder også øje med hende.

Med intet er, som det ser ud, og inden hun ved af det, lever Bella i en verden med vampyrer og varulve, hvor hun konstant må kæmpe ikke bare for kærligheden men også for sin egen overlevelse.

Team Edward eller Team Jacob?

Twilight delte verden i to: dem der var Team Edward, og dem der var Team Jacob. En stor del af bøgerne og filmene er det trekantsdrama, der udspiller sig i især de tidlige bøger, hvor Bella bliver sat overfor valget med Edward og Jacob. Fans af bøgerne og filmene kastede sig livligt ind i debatten om, hvem Bella burde vælge og delte sig ind i hold: Team Edward og Team Jacob.

Rækkefølgen på bøgerne i Twilight sagaen

1: Tusmørke

2: Nymåne

3: Formørkelse

4: Daggry

Andre Twilight sagaen bøger

På grund af seriens enorme popularitet er der faktisk kommet flere bøger til Twilight universet, som ikke er en del af den originale serie. The Short Second Life Of Bree Tanner fortæller historien om en af de vampyrer, som vi møder i den tredje bog Eclipse eller Formørkelse. Denne bog fortælles ud fra Bree Tanners synsvinkel og giver derfor et nyt perspektiv på Bella, Cullen familien men også f.eks. vampyren Victoria. Du kan også læse den første bog i serien, Tusmørke, i tegneserieform med Twiligt: The Graphic Novel. For at markere 10 år jubilæet for udgivelsen af Twilight, udkom bogen Liv og Død i 2015, der fortæller historien fra Tusmørke med det twist, at Bella er blevet til Beau og Edward til Edythe – så man nu får historien fortalt fra en teenagedrengs synsvinkel og ikke en teenagepige.  

Du kan finde hele Plusbog.dks udvalg af bøger i Twilight universet i kategorien Twilight.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner