Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage71
blogImage71

Vinder af De Gyldne Laurbær 2016: Merete Pryds Helle

Vinderen af De Gyldne Laurbær ­er netop blevet offentliggjort, og dette års vinder er meget fortjent Merete Pryds Helle med romanen FOLKETS SKØNHED. Læs med her, hvor vi ser nærmere på Merete Pryds Helles forfatterskab

af

- d. 24. januar 2017

De Gyldne Laurbær uddeles til en dansk forfatter, der er aktuel med et skønlitterært værk i det netop afsluttede kalenderår. Merete Pryds Helle vinder med bogen Folkets skønhed, der udkom i maj 2016. Merete Pryds Helle indskriver sig hermed i rækken af hæderkronede danske forfattere, der har modtaget boghandlernes hyldest og anerkendelse.

Slægtsroman i verdensklasse

Folkets skønhed er historien om Marie, der vokser op på Langeland i 1930’erne. Hverdagen er præget af fattigdom, vold og overgreb, og da krigen kommer, bliver det allerede fattige samfund endnu fattigere. Men hos Marie anes håbet om en lysere fremtid, og da hun møder elektrikerlærlingen Otto – med de klare blå øjne – øjner hun for alvor muligheden for at flytte fra Langeland.

Sammen rejser Marie og Otto fra Langelands fattigdom til København, for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med dem – på både godt og ondt. Folkets skønhed er en poetisk og yderst velskrevet slægtsroman, der er baseret på Merete Pryds Helles egen familiehistorie.

Merete Pryds Helles forfatterskab

Merete Pryds Helle debuterede med novellesamlingen Imod en anden ro i 1990, som hun skrev, mens hun var elev på forfatterskolen i København. Siden er det blevet til et hav af forskellige udgivelser og ikke mindst et interessant mix af digitale medier og det klassiske trykte bogmedie.

Hendes gennembrud kom i 2000 med Fiske i livets flod, hvori hun blander sin store viden om middelalder- og renæssancelitteratur med fiktions fantastiske verden. Romanen er bredt fortællende og foregår i flere forskellige tidsaldre.

Merete Pryds Helles forfatterskab er præget af hendes fascination af sproget og dets mange finesser, hvilket også tydeligt ses i Folkets skønhed. Ordet, skriften, kommunikationen og relationen mellem sprog og mennesker er et centralt element i hendes forfatterskab. Hun blander ofte forskellige genrer og medier, og hun har både udgivet krimier, børnebøger, romaner, SMS-noveller og andre genrehybrider, hvor samspillet mellem det skrevne ord og de digitale medier udforskes. Du kan læse meget mere om Merete Pryds Helle her og du kan blive klogere på De Gyldne Laurbær i dette blogindlæg. 

Andre bøger af Merete Pryds Helle


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner