Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Vindere af DBBA gennem tiden

Forslagene til, hvem der skal nomineres til Danish Book Blog Award 2021, vælter ind, og derfor synes vi, det er på sin plads at genopfriske, hvem der har vundet den ærefulde titel i de foregående år.

af

- d. 23. september 2022

Plusbog.dk lancerede i efteråret 2016 Danish Book Blog Award, fordi der manglede en pris, der hylder alle de hårdtarbejdende bogbloggere. En blogger har i dag et stort og varieret arbejde – som ikke bare indbefatter et indlæg i ny og næ. For at opretholde en læserskare og følgere er det nødvendigt med regelmæssige indlæg, som har en bred variation i indhold, for at fange og inspirere følgerne gang på gang – men ud over det kræver det at være blogger i dag, at man er aktiv der, hvor folk befinder sig: Der hvor læserene bliver opfordret og fristet til at besøge bloggen. Nemlig de sociale medier. Alt det mestrer de tidligere vindere til fulde.
 
Vinderne var:
 

2016: Paperback Castles

Det var et enstemmigt dommerpanel, der valgte bloggen Paperback Castles som den første vinder af Danish Book Blog Award. Vinderbloggen tog juryen gennem en næsten fuldkommen blogoplevelse – hun inviterede os ind i et eventyrligt univers, hvor bøgerne og kærligheden til bøgerne og læsningen var i centrum. Hendes sprog var flot og fortællende, og bloggen var stilistisk flot med stemningsfulde billeder, både af bøgerne og af bloggeren selv.

2017: Bibliotekat

I 2017 vandt Bibliotekatten på baggrund af hendes smukke, inspirerende blog, med hvilken hun har en vision, om at få flere børn og unge til at læse.

2018: Bogoplevelsen

Bogoplevelsen blev tildelt prisen i 2018, og her var det især bloggens fokus på at fremme børnelitteraturen – både i hjemmet og i skolerne – der gjorde udslaget. 

2019: Book me up, Scotty!

I 2019 blev prisen tildelt bloggen Book me up, Scotty! af Maria Johansen. Maria Johansen, havde ventet tre finaler på, at det var hendes navn, der blev råbt op. I den fjerde finale lykkedes det! Med sin blog arbejder Maria på at udbrede budskabet om bogens mange glæder. 

2020: Litteratur.dk

Ditte Engels skriver på "litteraturdk" om et bredt udsnit af skønlitteratur. Hun er især vild med poesi og romaner, som hun flittigt deler smukke billeder og læseoplevelser af.  

2021: Nor og far læser 

Nor og far har et stort fokus på at udbrede budskabet om bogens mange glæder hos børnene.

2022: ?

Hvem der bliver vinderen i 2022 afsløres på Bogforum fredag den 4. november, hvor også Årets forfatter 2022 kåres. Du kan stemme på din favorit til Årets Book Blog Award her.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner