Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Almen Fødevarehygiejne
Af: Solveig Sørensen Dansk Hæftet
SPAR
kr 59
Almen Fødevarehygiejne
Af: Solveig Sørensen Dansk Hæftet

Bogen har fokus på hygiejne og egenkontrol. Den giver viden om at tilberede mad, så denne ikke er årsag til fødevarebårne sygdomme.

Bogen er skrevet i samarbejde med en læsekonsulent og indeholder:

Lovgivning og fødevarekontrol.

Hvad er mikroorganismer? Hvad lever de af? Hvor finder man dem?

Egenkontrol: hvordan forhindrer man, at maden gør en syg? Hvad skal man tjekke? Emnet gennemgås fra råvarer over indkøb og modtagelse til klargøring, varmebehandling, varmholdelse, nedkøling, anretning og rengøring m.m.

En udførlig forklaring af de svære ord.


Bogen henvender sig til arbejdsmarkedsuddannelsen i almen fødevarehygiejne samt undervisningen i samme for fødevareuddannelserne.

Hæftet findes også i en engelsk udgave: General Food Hygiene (oversættelse af 19. udgave).

Indhold

Lovgivning og kontrol
Krav om uddannelse i hygiejne
Fødevarelovgivning
Fødevarekontrol 
 
Forurening af madvarer
Forurening med fysiske ting
Forurening fra kemiske stoffer
Forurening fra mikroorganismer
Former for forurening med mikroorganismer 
 
Mikroorganismer
Bakterier
Svampe
Virus
Parasitter
Mikroorganismer, der er nyttige
Mikroorganismer, der ødelægger mad
Mikroorganismer, der fremkalder sygdom
Skema over mikroorganismer, der fremkalder sygdom 
 
Hvordan begrænser man mængden af mikroorganismer
Temperatur
Ilt
Autoklavering
Vandaktivitet
pH
Konservering
Røgning
Stråling
Vand 
 
Egenkontrol
Egenkontrolprogram
Dokumentation for egenkontrol
Risikoanalyse
Branchekoder 
 
Egenkontrol: Råvarer
Kød
Fjerkræ
Æg
Fisk
Skaldyr
Grøntsager
Frugter og bær
Krydderier og krydderurter
Korn, mel og gryn 
 
Egenkontrol: Indkøb 
 
Egenkontrol: Når varerne er modtaget
Varer, der skal anbringes i køleskabe - kølerum
Varer, der skal anbringes i frostrum - frostskabe
Varer på tørdepot - tørlager 
 
Egenkontrol: Når råvarerne gøres klar
Råt kød
Fersk fjerkræ og fisk
Hakket kød og hakket fisk
Rå grøntsager og krydderier
Æg 
 
Egenkontrol: Varmebehandling
Undtagelser fra reglen om 75 ºC 
 
Egenkontrol: Kold mad
Pålæg
Kolde anretninger
Kager og desserter
Rå fisk og skaldyr 
 
Egenkontrol: Nedkøling
Portionering og emballering 
 
Egenkontrol: Når mad skal holdes varm 
 
Egenkontrol: Anretning og servering
Rester 
 
Egenkontrol: Vedligeholdelse
 
Egenkontrol: Rengøring og desinfektion
Vand
Rengøringsmidler
Rengøringsudstyr
Desinfektion

Personlig hygiejne
Påklædning
Syge
Sår 
 
Opgaver 
 
Ordliste

Forord

Det har altid været vigtigt, at den mad, der blev serveret, trygt kunne spises.

Og alligevel har mad nogen gange fremkaldt sygdom, medført forgiftning eller død for dem, der har spist maden. Noget er gået galt under tilberedningen eller måske under opbevaringen af maden.
 
I dag ved vi, hvorfor det kan gå galt. Vi ved også, hvordan man kan undgå, at det går galt. Det fortæller denne bog om.
 
Bogen er lavet

Eksklusiv medlemspris 240 kr
Medlemspris 246 kr
Eksklusiv medlemspris og medlemspris er kun for medlemmer. Du bliver automatisk medlem når du køber til eksklusiv medlemspris eller medlemspris. Få 7 dages gratis medlemskab (herefter automatisk 89 kr/30 dage). Læs mere om fordelene
Gratis fragt
1 - 3 hverdage
10 kr
Lavt pakkegebyr
Normalpris 299 kr
Fragt: 59 kr
2 - 5 hverdage
20 kr
Pakkegebyr
Spar 59 kr
Se vores konkurrenters priser her
God 15.826 anmeldelser på

Bogen har fokus på hygiejne og egenkontrol. Den giver viden om at tilberede mad, så denne ikke er årsag til fødevarebårne sygdomme.

Bogen er skrevet i samarbejde med en læsekonsulent og indeholder:

Lovgivning og fødevarekontrol.

Hvad er mikroorganismer? Hvad lever de af? Hvor finder man dem?

Egenkontrol: hvordan forhindrer man, at maden gør en syg? Hvad skal man tjekke? Emnet gennemgås fra råvarer over indkøb og modtagelse til klargøring, varmebehandling, varmholdelse, nedkøling, anretning og rengøring m.m.

En udførlig forklaring af de svære ord.


Bogen henvender sig til arbejdsmarkedsuddannelsen i almen fødevarehygiejne samt undervisningen i samme for fødevareuddannelserne.

Hæftet findes også i en engelsk udgave: General Food Hygiene (oversættelse af 19. udgave).

Indhold

Lovgivning og kontrol
Krav om uddannelse i hygiejne
Fødevarelovgivning
Fødevarekontrol 
 
Forurening af madvarer
Forurening med fysiske ting
Forurening fra kemiske stoffer
Forurening fra mikroorganismer
Former for forurening med mikroorganismer 
 
Mikroorganismer
Bakterier
Svampe
Virus
Parasitter
Mikroorganismer, der er nyttige
Mikroorganismer, der ødelægger mad
Mikroorganismer, der fremkalder sygdom
Skema over mikroorganismer, der fremkalder sygdom 
 
Hvordan begrænser man mængden af mikroorganismer
Temperatur
Ilt
Autoklavering
Vandaktivitet
pH
Konservering
Røgning
Stråling
Vand 
 
Egenkontrol
Egenkontrolprogram
Dokumentation for egenkontrol
Risikoanalyse
Branchekoder 
 
Egenkontrol: Råvarer
Kød
Fjerkræ
Æg
Fisk
Skaldyr
Grøntsager
Frugter og bær
Krydderier og krydderurter
Korn, mel og gryn 
 
Egenkontrol: Indkøb 
 
Egenkontrol: Når varerne er modtaget
Varer, der skal anbringes i køleskabe - kølerum
Varer, der skal anbringes i frostrum - frostskabe
Varer på tørdepot - tørlager 
 
Egenkontrol: Når råvarerne gøres klar
Råt kød
Fersk fjerkræ og fisk
Hakket kød og hakket fisk
Rå grøntsager og krydderier
Æg 
 
Egenkontrol: Varmebehandling
Undtagelser fra reglen om 75 ºC 
 
Egenkontrol: Kold mad
Pålæg
Kolde anretninger
Kager og desserter
Rå fisk og skaldyr 
 
Egenkontrol: Nedkøling
Portionering og emballering 
 
Egenkontrol: Når mad skal holdes varm 
 
Egenkontrol: Anretning og servering
Rester 
 
Egenkontrol: Vedligeholdelse
 
Egenkontrol: Rengøring og desinfektion
Vand
Rengøringsmidler
Rengøringsudstyr
Desinfektion

Personlig hygiejne
Påklædning
Syge
Sår 
 
Opgaver 
 
Ordliste

Forord

Det har altid været vigtigt, at den mad, der blev serveret, trygt kunne spises.

Og alligevel har mad nogen gange fremkaldt sygdom, medført forgiftning eller død for dem, der har spist maden. Noget er gået galt under tilberedningen eller måske under opbevaringen af maden.
 
I dag ved vi, hvorfor det kan gå galt. Vi ved også, hvordan man kan undgå, at det går galt. Det fortæller denne bog om.
 
Bogen er lavet

Produktdetaljer
Sprog: Dansk
Sider: 104
ISBN-13: 9788770825641
Indbinding: Hæftet
Udgave: 28
ISBN-10: 8770825645
Udg. Dato: 1 jul 2017
Længde: 8mm
Bredde: 171mm
Højde: 241mm
Oplagsdato: 15 mar 2021
Forfatter(e): Solveig Sørensen
Forfatter(e) Solveig Sørensen


Kategori Levnedsmiddelteknologi


Sprog Dansk


Indbinding Hæftet


Sider 104


Udgave 28


Længde 8mm


Bredde 171mm


Højde 241mm

MEDLEMSFORDELE
GRATIS FRAGT
SPAR OP TIL 90%
Andre har også købt
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 132

kr 149
Normalpris
kr 134
Medlemspris
SPAR
kr 17
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 307

kr 340
Normalpris
kr 310
Medlemspris
SPAR
kr 33
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 265

kr 279
Normalpris
kr 266
Medlemspris
SPAR
kr 14
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 521

kr 703
Normalpris
kr 539
Medlemspris
SPAR
kr 182
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 342

kr 410
Normalpris
kr 349
Medlemspris
SPAR
kr 68
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 39

kr 49
Normalpris
kr 40
Medlemspris
SPAR
kr 10
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 230

kr 300
Normalpris
kr 237
Medlemspris
SPAR
kr 70
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 326

kr 389
Normalpris
kr 332
Medlemspris
SPAR
kr 63
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 391

kr 475
Normalpris
kr 399
Medlemspris
SPAR
kr 84
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 278

kr 348
Normalpris
kr 285
Medlemspris
SPAR
kr 70
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 416

kr 552
Normalpris
kr 430
Medlemspris
SPAR
kr 136
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 155

kr 223
Normalpris
kr 162
Medlemspris
SPAR
kr 68
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 323

kr 360
Normalpris
kr 327
Medlemspris
SPAR
kr 37
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 372

kr 450
Normalpris
kr 380
Medlemspris
SPAR
kr 78
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 135

kr 146
Normalpris
kr 136
Medlemspris
SPAR
kr 11
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 267

kr 338
Normalpris
kr 274
Medlemspris
SPAR
kr 71
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 380

kr 499
Normalpris
kr 392
Medlemspris
SPAR
kr 119
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 859

kr 1.499
Normalpris
kr 923
Medlemspris
SPAR
kr 640
Vi anbefaler også
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 259

kr 299
Normalpris
kr 263
Medlemspris
SPAR
kr 40
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 440

kr 586
Normalpris
kr 455
Medlemspris
SPAR
kr 146
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 285

kr 363
Normalpris
kr 293
Medlemspris
SPAR
kr 78
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 334

kr 399
Normalpris
kr 341
Medlemspris
SPAR
kr 65
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 331

kr 395
Normalpris
kr 337
Medlemspris
SPAR
kr 64
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 319

kr 379
Normalpris
kr 325
Medlemspris
SPAR
kr 60
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 357

kr 430
Normalpris
kr 364
Medlemspris
SPAR
kr 73
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 185

kr 220
Normalpris
kr 189
Medlemspris
SPAR
kr 35
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 484

kr 599
Normalpris
kr 496
Medlemspris
SPAR
kr 115
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 535

kr 722
Normalpris
kr 554
Medlemspris
SPAR
kr 187
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 946

kr 1.313
Normalpris
kr 983
Medlemspris
SPAR
kr 367
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 609

kr 662
Normalpris
kr 614
Medlemspris
SPAR
kr 53
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 277

kr 353
Normalpris
kr 285
Medlemspris
SPAR
kr 76
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 180

kr 258
Normalpris
kr 188
Medlemspris
SPAR
kr 78
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 342

kr 349
Normalpris
kr 343
Medlemspris
SPAR
kr 7
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 207

kr 230
Normalpris
kr 209
Medlemspris
SPAR
kr 23
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 296

kr 379
Normalpris
kr 304
Medlemspris
SPAR
kr 83
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 420

kr 557
Normalpris
kr 434
Medlemspris
SPAR
kr 137
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 483

kr 649
Normalpris
kr 500
Medlemspris
SPAR
kr 166