Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
Kurv
blogImage26
blogImage26

Krimi med kærlighed til genren

Geir Tangen fortæller her om sin debutroman MAESTRO og om sin kærlighed til krimigenren, der startede i en tidlig alder. Lær mere om bogen Maestro og Geir Tangens liv som krimilæser.

af

- d. 30. januar 2017

Geir Tangen (f. 1970) har Norges største krimiblog (bokbloggeir.com) med over 170.000 læsere. Han er lærer og journalist og bor i Haugesund med sin kone og tre børn. Maestro er hans debut. Geir Tangen udgav selv Maestro, men efter en overvældende modtagelse købte Norsk Gyldendal bogen. Den er nu solgt til udgivelse i 15 lande, og bogen udkommer på dansk den 31. januar.

Kære læser

Den bog, du har i hånden, er min debutroman. En krimi skrevet i ren kærlighed til genren. Jeg elsker krimier og har altid gjort det. Helt siden jeg var lille og med skælvende hænder åbnede den første julegave under træet, vel vidende at der gemte sig en ny bog om Hardy-drengene under julepapiret. Resten af pakkerne kunne for min skyld egentlig bare blive liggende. Det var den bog, jeg havde glædet mig til i månedsvis. En ny historie. Et nyt mysterium for Frank og Joe Hardy og for deres ven Chet.

I sommer mødte jeg min gamle norsklærer fra folkeskolen. Hun havde lige læst Maestro. Det øjeblik … den samtale var måske det stolteste øjeblik i mit liv. Ovenikøbet større end da jeg sad med den første bog i hænderne, og da jeg fik den første opringning om, at bogen var solgt til udlandet. Det blev efterhånden til 15 opringninger, og jeg er utrolig glad for, at så mange får muligheden for at læse min bog.

Maestro er første bog i en trilogi om politiefterforsker Lotte Skeisvoll og journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Tre historier som udspiller sig i løbet af et år i Haugesund, en lille by i Vestlandet i Norge. Jeg er i gang med anden bog, Hjerteknuser, i disse dage, og foråret 2017 skal tredje og (formodentlig) sidste bog i serien skrives. Den har arbejdstitlen Død mands tango.

Jeg har i flere år haft Norges største blog om krimier, og jeg har næsten 200 anmeldelser på samvittigheden. Jeg finder inspiration i alle krimier, jeg læser, og i krimiserier, jeg ser på tv. Du vil sandsynligvis finde et touch af både Jo Nesbø, Jussi Adler-Olsen og Stieg Larsson i Maestro, men også af første sæson af tv-serien Broen.

Det vigtigste for mig er og bliver læserne. Hver eneste nye læser er en sejr. Derfor fejrer jeg, at Maestro har fundet vej til dig. Jeg håber, du får en morsom rejse til min, Viljars og Lottes verden. En rejse som sætter spor. Vær forberedt på høj fart, skarpe sving, svimlende fald og pludselige vendinger. Maestro er og skal være en fornøjelsestur.

Hyg dig med Maestro!

Haugesund, Norge, den 1. december 2016

Geir Tangen

PS. Besøg gerne min engelsksprogede forfatterside www.geirtangen.com, hvis du vil vide mere om mig og bogserien.

Dette skrev den norske presse om bogen

“Geir Tangen bragdebuterer som kriminalforfatter.”
Stavanger Aftenblad

“Velkomponeret, velskrevet, morsomt og brutalt.”
BOKmagasinet

“Haugesund har endelig fået en drikfældig krimihelt. Og en fantastisk god krimiforfatter.”
Haugesunds Avis

“Jeg er strålende fornøjet efter at have læst bogen. Akkurat sådan skal en god krimi være.”
mineboker.wordpress.com

“Maestro sidder som et pletskud!! Maestro er uden tvivl en norsk krimi fra øverste hylde. Spændende, overraskende, morsom og med en solid fremdrift hele vejen. Det er bare at ønske Geir Tangen tillykke med sin debut. En opsigtsvækkende god debut.”
espento.wordpress.com

“Maestro er sommerens mest spændende krimi. Bare så det er sagt; dette er krimi på sit allerbedste.”
tinesundal.blogspot.se

“En forrygende bog med rigt sprog og et overraskende og genialt plot. ”
denkriminellebokverden.blogg.no

“Et meget imponerende stykke arbejde, og når det begynder som dette, hvor skal det så ende… det er ikke uden grund, at bogen har høstet mange lovord.”
beathesbokhjerte.no

“Geir Tangen holdt mig vågen og på jagt efter løsningen helt til sidste side. Maestro har et anderledes, intuitivt og genialt plot. Jeg blev suget ind i handlingen
og lod rod, støv og barn være i fred – det var bare at læse videre ... intet mindre end brillant!”
piaskulturkrok.com

“Jeg synes, dette var en grusomt spændende krimi, godt skrevet og med et godt drive fra første side til den overraskende slutning”.
medbokogpalett.blogspot.se

FOTO: HAAKON NORDVIK


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner