Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage209
blogImage209

Lisa Kleypas forfører os med fortiden

Lisa Kleypas er kærlighedsbøgernes ukronede dronning – med mere end 30 bøger på 30 år, har Lisa Kleypas sat sit aftryk på genren. Lær mere om Lisa Kleypas og hendes historiske kærlighedsbøger her.

af

- d. 18. juni 2017

Fra genert læser til skønhedsdronning og New York Times bestseller – ja, det lyder nærmest som plottet til en kærlighedsroman, men det er rent faktisk kærlighedsdronningen Lisa Kleypas’ egen historie.  Du kan læse mere om den nyeste bog fra Lisa Kleypas Gift ved daggry i bunden af indlægget.  

Forfatterspire fra en ung alder

Lisa Kleypas forelskede sig i bøger i en tidlig alder, og hun begyndte også at skrive tidligt. Hun har fortalt, hvordan hun i hver sommerferie, da hun gik i High School og College, skrev en bog. Selvom ingen af dem ville være til at udgive skabte de, og timerne hun brugte på at skrive, en kærlighed til arbejdet. Da hun var 16 sendte hendes forældre hende til en konference for romantikforfattere, og Lisa Kleypas beskriver selv det som værende det tidspunkt, hvor hun vidste, at hun en dag ville være forfatter.

Lisa Kleypas læste Statskundskab ved Wellesley College, og et par måneder inden dimissionen, satte hendes far hende ned og fortalte, at nu var det snart slut med at bruge al sin tid på at skrive historier, og at hun snart skulle finde et rigtigt arbejde. Derfor satte den unge Lisa Kleypas sig for midt i eksamensræset, at få skrevet en bog – det var en historisk kærlighedsbog. Hun endte med at få solgt bogen til udgivelse inden dimissionen.   

Fascinationen med den victorianske tid

Lisa Kleypas har skrevet rigtig mange gode kærlighedsromaner, i en række forskellige undergenrer, men hun er nok måske bedst kendt for hendes fantastiske historiske kærlighedsromaner, som ofte finder sted i Victoriatiden. Noget af det hun finder tiltrækkende ved den tidsalder er, at den i forvejen er konfliktfyldt.

Industrien og teknologien var i en rivende udvikling, hvilket gjorde det svært for samfundet at følge med. Aristokratiet mistede deres formuer, mens helt almindelige mennesker fik større og større formuer, og samfund verden rundt var på nippet til sociale reformationer. Det var en meget tumultagtig tid, hvilket er et godt fundament for en roman, da der allerede er en fornemmelse af konflikt i luften. Lisa Kleypas har ofte en blanding af karakterer fra forskellige sociale lag i sine bøger, fordi hun elsker fortællinger om oustidere, der forsøger at finde en plads – og dér er Victoriatiden helt perfekt, synes hun.

Derudover har Lisa Kleypas meget fascineret af de tilknappede of afstivede victorianere og deres forsøg på at skjule lyster og tilbøjeligheder. Derudover har Lisa Klaypas også givet udtryk for, at der er noget sexet ved alle de lag af tøj med hægter og snører, som giver en følelse af det forbudte og det farlige.             

Opskriften på en historisk helt

I en genre under konstant udvikling, hvordan kan man gang efter gang skrive en helt, som læserne falder for? Én ting er sikket – Lisa Kleypas har formået at gøre det, og hun har da også har beskrevet, hvilke karaktertræk, som en god helt bør have.
Ifølge hende skal han være maskulin med en indre karakterstyrke og kunne udtrykke sig selv og sine følelser klart, og så skal han gerne have overkommet nogle besværligheder eller have bygget noget op fra grunden. Med tiden så skal han elske heltinden, med det Kleypas kalder en intensitet i Heathcliff niveau (Heathcliff er den romantiske helt i Emily Brontës fantastiske Stormfulde højder). Men det absolut vigtigste for Lisa Klaypas er, at man som læser skal kunne mærke, at han er god for hende, og hun er god for ham. Heltinden skal kunne vokse og gøre fremskridt med ham i sit liv – måske endda fordi han er i hendes liv – og som par skal de komplimentere hinanden, vokse sammen og opmuntre hinanden til at nå deres mål.

Ny bog fra Lisa Kleypas

Den nyeste bog fra Lisa Kleypas er Gift før daggry, som er den fjerde bog i Hathaway-serien.

De første tre bind i serien, der er blevet beskrevet som Jane Austen møder Fifty Shades of Grey, er Min indtil midnat, Forfør mig ved solopgang og Frist mig i den blå time.

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner