Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
blogImage4
blogImage4

Løst og fast om skriveprocessen

Søskendeparret Lotte og Søren Hammer er aktuelle med syvende bog i krimiserien om Konrad Simonsen: MØRKEMANDEN. Læs her, hvordan forfatterduoen arbejder med deres bøger.

af

- d. 29. oktober 2016

I følge vores mere langsigtede plan, skulle vores sjette bog i Konrad Simonsen-serien hedde Kennedys kranium. Men da vores to foregående bøger, Pigen i Satans Mose og Den sindssyge polak, begge var relativt actionprægede og kun sporadisk gav plads til person­udviklingen hos vores gennemgående figurer, og det samme ville gøre sig gældende med Kennedys kranium, der viste sig at være arbejdstitlen til Mørkemanden, besluttede vi at skrive en bog “indimellem”, hvor vi havde rum til at fortælle om familien (som vi internt benævner de politifolk, der går igen fra bog til bog). Det blev så til Elskede Heidi.

Om temaer i vores krimier

Plottet i Elskede Heidi er således relativt enkelt − nogen vil sige banalt − hvorimod person­galleriet bliver ajourført, og forhåbentligt også fremstår mere facetteret end tidlige­re. De af vores læsere, som bedst kan lide komplicerede plots og er ligeglad med udvik­lingen hos fiktive personer, må altså vente til Mørkemanden med en Konrad Simonsen-bog af den beskaffenhed.

I vores bøger har vi gerne et gennemgående samfundsmæssigt tema, som vi behandler. (Inspireret af vores store forbilleder svenskerne Maj Sjöwall og Per Wahlöö og deres legendariske krimiserie Roman om en forbrydelse). Vores temaer er dog ikke dogmatiske, endsige partipolitiske, i deres form; vi stopper ingen løsning ned i halsen på vores læsere, men giver forhåbentligt en gang imellem stof til eftertanke. De seneste to temaer har været Human Trafficking og Danmarks veteranpolitik, og denne gang er temaet Overvågning.

En ting mere (os og Plusbogs medlemmer imellem): En af vores svagheder, når vi skriver, er at vi har en uheldig tendens til at gøre de unge kvinder, der optræder i vores bøger, unødigt kønne. Og aldrig så snart har vi skaffet os af med en køn, ung kvinde, eksempelvis Pauline Berg, før en ny, hendes søster, Louise Berg træder ind på scenen og er endnu yngre og endnu kønnere. Det er ikke for klogt. Men Elskede Heidi er en undtagelse. Her lykkes det os at skaffe os af med hele to unge, kønne kvinder på en gang, oven i købet uden at nogen af dem bliver myrdet. Det er vi faktisk ret stolte af.

Hvordan skriver vi sammen?

Vi lever i samme hus, en stor villa i Frederiksværk (ja, vi er fra Udkantsdanmark), hvor Lotte og hendes mand bor i stuen, og Søren har lejligheden på første sal, hvilket selvsagt gør kommunikationen ret nem.

I starten af en roman bruger vi meget tid på at diskutere plottet og temaet igennem, og bryde romanen ned til små scener, typisk af et par siders størrelse. Først når det er sket, begynder vi at skrive. Hvem der skriver hvad, er mere eller mindre tilfældigt, selvom der er en traditionel kønsopdelt tendens til at Lotte tager sig af det mere personlige og følelsesmæssige og Søren i højere grad det logiske og procesorienterede. Når romanen er færdig, skriver Søren den igennem, så den får en gennemgående ensartet sprogtone.

Ser vi efterfølgende tilbage på vores oprindelige plan, er det cirka 80 procent, der holder, men det sjoveste er, når for eksempel personer, som vi oprindeligt havde tiltænkt en absolut birolle, “trænger sig på” og kommer til at fylde langt mere end først planlagt. De scener er der rift om at få lov at skrive, og nogen gange trækker vi lod.

God fornøjelse & venlig hilsen
Søren & Lotte Hammer.

Flere bøger af Lotte og Søren Hammer

Har du fået lyst til at læse flere af Lotte og Søren Hammers kriminalromaner? Her finder du en oversigt over de øvrige bøger i serien med Konrad Simonsen som hovedperson.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner