Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv

Månedens anbefalinger

Vi har endnu engang samlet en masse boganbefalinger til forår- og sommerlæsning. Denne måned vi vil vise hele 10 bøger, som vi synes du bør læse. Du kan her læse lidt om de mange fantastiske bøger. 

af

- d. 31. maj 2021

1. Opløst - af: Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Årets store krimioverraskelse Opløst. Det er sommer i Danmark, og alt ånder fred og idyl i den lille fynske landsby Tommerup. Indtil den unge kvinde Charlotte, som er mor til to små børn, forsvinder sporløst på den korte strækning imellem hallen og sit arbejde på den lokale folkeskole.  Charlottes mand møder senere på dagen desperat op hos politiet i Odense, og politikommissær Dea Torp og vicepolitiinspektør Liam Stark tager imod anmeldelsen. Da Charlotte kun har været savnet i få timer, venter de dog med at sætte en eftersøgning i gang. Dagen efter er der imidlertid stadig ingen spor efter hende, og det går efterhånden op for alle, at det ikke kan udelukkes, at hun har været udsat for en forbrydelse. 

Opløst af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo - kan købes her: 

2. Jalousimanden - af: Jo Nesbø

Jalouisemanden omhandler stærke menneskelige følelser. Det ender ud i dødelig jalousim begær og utroskab. En græsk politiefterforsker er på grund af dyrekøbte erfaringer fra sit eget liv blevet ekspert i jalousi. Da en tysk turist bliver meldt savnet på øen Kalymnos, er det ham, der bliver tilkaldt. En taxichauffør finder sin kones ørering i taxiejerens bil, man ved ikke hvordan den er endt der. En kvinde på vej fra London til New York har i kølvandet på mandens affære med hendes bedste veninde bestemt sig for at afslutte sit liv. Det vides ikke hvem manden ved siden af hende i flyet er.

Jalousimanden af Jo Nesbø - kan købes her:

3. Mærkbarhed - af: Imran Rashid i samarbejde med Rikke Østergaard

Kan du mærke, at du lever? er temaet i bogen. Det omdhandler det digitaliserede samfunds konsekvenser for os mennesker, med speciallæge Imran Rashid og sociolog Rikke østergaard. Grundet corona har kontakten med mennesker være reduceret for os alle, og det påvirker en hel masse. Dette omtales meget i bogen, og om hvordan verden vil se ud efter coronakrisen. Vender vi tilbage til den almindelig hverdag i et luksushamsterhjul? eller måske det vil lykkedes os at finde meningen med livet og retter vores fokus mod mærkbarhed. Hvordan vi mistede følingen med livet - og hvordan vi finder den igen giver dig god inspiration, tankevækkende refleksioner og konkrete værktøjer til at genvinde følingen med livet.  

Mærkbarhed af Imran Rashid i samarbejde med Rikke Østergaard, Imran Rashid, Rikke Østergaard - kan købes her:

4. Urværk - af: Ane Riel

En gribende og usædvanlig fortælling om livet.Tiden er ved at rinde ud for Alma. Nu forbereder hun sig på at gå i stå sammen med det bornholmerur, som har fulgt hende igennem et langt liv. Et uventet møde med en lille dreng puster nyt liv i den gamle kone, og samtidig ruskes der op i mindet om ægtemanden Otto og det der skete med ham. Kun Alma kender sandheden, og den kan hun ikke altid huske. Ane Riel er forfatter til de anmelderroste romaner "Harpiks", "Bæst" og "Slagteren i Liseleje".

Urværk af Ane Riel - kan købes her:

5. Jeg er Sarons rose - af: Jakob Melander

Da et menneskeskelet med et grævlingekranie dukker op, er politiet overbeviste om, at det er en practical joke, men det er politiassistent Christian Porsing ikke. Uden assistance fra sine kollegaer må han tage sagen i egen hånd og ty til tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag, for at få hjælp. I kraft af sin opvækst nær en tidligere koncentrationslejr er Sigga en plaget sjæl med en ‘næse’ for det, hun kalder mentale spor efter menneskelig lidelse. Efter en særlig voldsom sag, har hun forladt tysk politi, og rejser nu rundt til universiteter og politiafdelinger for at holde foredrag om sin specielle metode. Christian overværer hendes foredrag på Københavns Universitet. Han er skeptisk og opfatter hendes evne som en ny form for clairvoyance, men må langsomt indse, at Siggas metode vækker genklang i ham selv. Og da endnu et skelet med monteret grævlingekranie dukker op, begynder en efterforskning, der vil ryste Christian i hans grundvold og forandre både ham og  Sigga for altid. Jeg er Sarons rose er første bind i Jakob Melanders nye trilogi om det umage par.

Jeg er Sarons Rose af Jakob Melander - kan købes her:

6. Rigets Frue - af: Maria Helleberg

Margrete 1. var den legendariske dronning, der samlede Norden. I sin store roman går Maria Helleberg bag om legenden og fortæller den enestående historie om en begavet og viljestærk kvindes vej til magten i 1300-tallets Danmark. En smuk og underholdende roman om magt og kærlighed. Vi hører om den lille piges opvækst på Vordingborg Slot med de fraværende forældre - den sindsforvirrede dronning Helvig og den magtfulde Valdemar Atterdag - og barneægteskabet med kong Håkon af Norge. Videre følger vi den voksne kvinde og regents erfaringer med kærlighed og krig, til hun i 1397 lader sin adoptivsøn Erik af Pommern krone til konge over sit imperium - dog uden at afgive magten. Romanen stiller skarpt på de menneskelige ofre, Margrete måtte yde for at vinde og bevare sin suveræne position.

Rigets Frue af Maria Helleberg - kan købes her:

7. Sag 1569 - af: Jørn Lier Horst

En sommeraften i 1999 blev den 17-årige Tone Vaterland dræbt på vej hjem fra arbejde. Sagen blev hurtigt opklaret. Straffen blev udmålt, og dommen er afsonet. Glemslens slør har lagt sig over sag 1569. Indtil William Wisting modtager et brev, der kun indeholder en speciel talkombination, der peger på andre løsninger end den etablerede sandhed.I den fjerde, fritstående bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet, modtager William Wisting et brev, der antyder, at en gammel sag aldrig fandt den rette løsning. 

Sag 1569 af Jørn Lier Horst - kan købes her:

8. Gæstelisten - af: Lucy Foley

På en afsidesliggende ø ud for den irske kyst samles gæsterne til årets bryllup mellem den succesfulde og målrettede livstilsguru, Jules, og den flotte og charmerende tv-stjerne, Will. Alt er planlagt til mindste detalje, og intet er overladt til tilfældighederne, da gæsterne ankommer til øen dagen før brylluppet. Men allerede inden champagnepropperne springer, og festen går i gang, begynder fortidens små uoverensstemmelser og ubehagelige sandheder at stikke hovedet frem blandt gamle venner, klassekammerater og familie. En giftig cocktail af hemmeligheder truer med at spolere den perfekte fest, og mens et stormvejr fanger bryllupsgæsterne på øen, stiger spændingerne, indtil lyset går ud og et blodigt lig bliver fundet.

Gæstelisten af Lucy Folet - kan købes her:

9. Det der skiller os - af: Brit Bennett

Muligvis årets største roman. Romanen handler om at finde sin vej i verden i jagten på det gode liv, ægte kærlighed og en identitet, man selv har valgt.  Det der skiller os er den amerikanske forfatter Brit Bennetts rørende page-turner om familierelationer, kærlighed og raceforskel. Samtidig er den et fremragende portræt af det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne – og en roman, der med dyb empati udforsker vores forhold til fortiden, hvordan den former os, hvordan vi holder fast i den, og hvordan vi forsøger at undslippe den. De enæggede tvillinger Stella og Desiree Vignes vokser op i en lille sydstatsflække befolket af sorte, der i 1950’ernes USA er født til et liv uden de hvides privilegier. De to piger er uadskillelige som børn og stikker som 16-årige af sammen fra byen og deres mor i troen på et bedre liv. Men skæbnen og deres livsvalg skiller dem ad, og tvillingerne ender med at leve to meget forskellige liv langt fra hinanden.

Det der skiller os af Brit Bennett - kan købes her:

10. Den forkerte mor - af: Michael Bussi

Malone på 3 ½ år fortæller skolens psykolog, Vasile, en farlig hemmelighed: Hans mor er ikke hans rigtige mor, og hans rigtige mor er i fare. Det virker usandsynligt: Malones forældre har fødselsattest, babybilleder og selv deres læge bekræfter, at Malone er deres barn. Men Vasile tror alligevel på ham. Og han må handle hurtigt, hvis han skal nå til bunds i sagen. For Malones minder er begyndt at blegne, og snart vil de være helt væk.Vasile tager kontakt til politikommissær Marianne Augresse, der er travlt optaget af et voldeligt indbrud hos en lokal smykkebutik, hvor der blev stjålet for flere millioner euro. Hun mener ikke, at et barns fantasihistorier vedkommer hende. Men hvad hvis hun tager fejl?

Den forkerte mor af Michael Bussi - kan købes her:

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner