Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv

Månedens anbefalinger - august

I august vender de fleste af os for alvor tilbage til hverdagen igen. Skole, arbejde, fritidsaktiviteter og møder brager derud af. Så derfor er der i august ekstra god grund til at forkæle sig selv, læne sig tilbage og tage et afbræk fra den travle hverdag med en god bog. Her er nyheder til både store og små, populære ungdomsbøger, strikke- og hæklebøger, spændende krimier og søde børnebøger. Nyd vores august-anbefalinger her!

af

- d. 01. august 2022

Klik på forfatternavnet eller bogen for at læse mere om den enkelte forfatter den pågældende bog.

 

1. Det er de unge som forsvinder - Lise Ringhof & Erik Valeur

Bogen er tredje selvstændige bind i serien om familien Brinch, som foregår fra begyndelsen af 1990’erne og frem til 2015. Romanen er en fortælling om generationskløfter, svigt, krig og flugt i en tid, hvor de gamle værdier ændrer sig hurtigere end nogensinde før. Lise Ringhof og Erik Valeur har skrevet en smuk trilogi, hvor de fletter nogle af de mørkere sider af danmarkshistorien sammen med de dramatiske hændelser i en slægts liv – fra år 1900 til i dag. 

Læs også de to første bind i serien Det er de danske som flygter og Det er de oprørske der svigter.

Det er de unge som forsvinder af Lise Ringhof & Erik Valeur udkommer den 18.08.22. og kan bestilles her:

 

2. Klompelompe - Festligt strik - Hanne Andreassen Hjelmås & Torunn Steinsland 

Klompelompe - Festligt strik får du kreative ideer til sjove fødselsdagskoncepter året rundt. Her er et væld af opskrifter på beklædningsgenstande, der er hyggelige at forære væk, og beklædningsgenstande, der er skønne at have på til fødselsdag, hvad enten det er til babyen, børnene eller de voksne. Opskrifterne er i forskellige sværhedsgrader og med gode forklaringer. Du får også opskrifter på fødselsdagspynt som kroner og vimpler, tips til borddækning og nogle af Klompelompes egne kageopskrifter.  

Køb alle de herlige Klompelompe-bøger her.

Klompelompe - Festligt strik af Hanne Andreassen HjelmåsTorunn Steinsland udkommer den 23.08.22. og kan bestilles her:

 

3. Mand og barn - Puk Qvortrup

Mand og barn er en skøn roman om kærlighed til en mand og til et barn. Puk Qvortrup skriver empatisk, genkendeligt, knivskarpt og bestemt ikke uden humor om den enlige mor, Vibe, som drømmer om at bringe en (ny) familie anno 2022 sammen. Og om at finde sig selv.

Mand og barn af Puk Qvortrup udkommer den 31.08.22. og kan bestilles her:

 

4. Den store bog om Premier League - Søren Sorgenfri

I 2022 fylder den engelske fodboldturnering Premier League 30 år. I Den store bog om Premier League tager Søren Sorgenfri os med på en tidsrejse gennem en af verdens hårdeste og måske mest succesrige fodboldturneringer. Vi følger turneringen fra starten i 1992 i detaljer og fakta, gennem de største sportslige øjeblikke, dybe kriser og dundrede succeser.

Den store bog om Premier League af Søren Sorgenfri udkommer den 31.08.22. og kan bestilles her:

 

5. Vølvens vej - Misteltenen - Anne-Marie Vedsø Olesen

Vølvens vej - Misteltenen er andet bind i Anne-Marie Vedsø Olesens oldtidstrilogi. Hvis du er til Vikings, Game of Thrones og nordisk mytologi, skal du helt sikkert læse den fantastiske serie. Snehild drager ud på endnu en rejse, denne gang mod dødsriget, da ingen andre end herskerinden Hel kan hjælpe med at ophæve den forbandelse, ærkerivalen Ragnfrid har kastet over hende. Serien om Vølvens vej udspiller sig i jernalderen. Vi befinder os på Stevns i landskaberne omkring Tryggevælde Å, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen selv bor.   

Læs også første bind i serien Vølvens vej - Snehild.

Vølvens vej - Misteltenen af Anne-Marie Vedsø Olesen udkommer den 31.08.22. og kan bestilles her:

 

6. Unge Mungo - Douglas Stuart

Unge Mungo er en levende skildring af arbejderklassens liv i 1990’erne og en meget bevægende historie om to unge mænds farlige første kærlighed: Mungo og James. Født med forskellige forudsætninger lever protestantiske Mungo og katolske James i en hyper-maskulin verden, hvor de  - stik imod alle odds - forelsker sig i hinanden. Det er en gribende og afslørende historie om maskulinitet, vold og faren ved at elske nogen for meget.  

Læs også Douglas Stuarts debutroman, Shuggie Bain, som tog hele verden med storm.

Unge Mungo af Douglas Stuart udkommer den 30.08.22. og kan bestilles her:

 

7. Specialisten - Lotte Petri & Hans Petter Hougen

Ingen kan vide sig sikre i denne nye, rå krimiserie af krimiforfatter Lotte Petri og en af Danmarks mest kendte retsmedicinere Hans Petter Hougen. Specialisten er første bind i det nye krimipars serie om drabsefterforskeren Sissel Jæger og retsmedicineren Harald Sejersen. De kommer på noget af en opgave, da en bestialsk seriemorder, som er specialiseret i at slå ihjel, slår sig løs på Retsmedicinsk Institut og på Rigshospitalet, og hverken Harald eller hospitalets indlagte kan vide sig sikre.

Specialisten af Lotte Petri & Hans Petter Hougen udkommer den 18.08.22. og kan bestilles her:

 

8. Blod under halvmånen - Europas glemte krig - Tommy Heisz 

En dramatisk beretning om den oversete optakt til 1. Verdenskrig. I den moderne europæiske historie indledes krigen som regel i 1914 med attentatet på den østrig-ungarske tronarving Franz Ferdinand i Sarajevo, men i Sydøsteuropa var krigen i gang længe før det. Journalist og forfatter Tommy Heisz fortæller om blodige slag, etnisk udrensning og koleraudbrud via breve, dagbøger og andre overleveringer fra sygeplejersker, læger, korrespondenter og fotografer, som var tilstede ved Balkankrigenes brændpunkter i 1912-13.

Blod under halvmånen - Europas glemte krig af Tommy Heisz udkommer den 29.08.22. og kan bestilles her:

 

9. Børnerim - kuffert - Halfdan Rasmussen & Ib Spang Olsen

Nu kan du få Halfdan Rasmussens elskede børnerim i den fineste kuffert med kort. I kufferten finder du 30 flotte kort med rim fra den kendte og elskede klassiker Børnerim. Bagsiden af kortene danner tilsammen et flot puslespil, og kufferten er lige til at tage med, uanset hvor du skal hen.

Børnerim - kuffert - af Halfdan Rasmussen & Ib Spang Olsen udkommer den 01.08.22. og kan købes her:

 

10. Hæklede kæledyr - Kerry Lord

Lav din egen samling af minidyr på ca. 8 cm – perfekt til alt fra en uro, nøgleringe, brikker til dit eget brætspil og meget mere! Uanset hvor eller hvornår du finder hækletøjet frem, bringer disse projekter lidt mindfulness og kreativitet ind i din hverdag. Hækleguru og forfatter Kerry Lord står også bag de populære hæklebøger i serien Edwards Menageri, og bogen her er en del af en helt ny serie, hvor hver bog byder på 25 minidyr inden for et bestemt tema: vilde dyr og kæledyr. 

Køb også den nye bog Hæklede vilde dyr, som udkommer samme dag. 

Hæklede kæledyr af Kerry Lord udkommer den 04.08.22. og kan bestilles her:

 

10. Bloddue - Dennis Jürgensen

Andet bind i Dennis Jürgensens populære krimiserie om efterforskerparret Lykke Teit & Rudi Lehmann, hvori et ægtepar og deres lille datter findes døde af sult i et glemt bunkeranlæg. Krimien blander på sublim vis krimi og gys med fortid og nutid og kigger mod DDR og tiden før Berlinmurens fald, et mørkt kapitel i Europas historie. Da en ældre dame findes brutalt myrdet i Flensborg, bliver Rudi bedt om at indgå et tværnationalt samarbejde med dansk politi. Det er et glædeligt gensyn mellem Lykke og Rudi, men det viser sig hurtigt, at den uhyggelige sag ikke er så ligetil, og efterforskningen går snart i flere retninger...

Læs også første bind i serien, Mand uden ansigt.

Bloddue af Dennis Jürgensen udkommer den 11.08.22. og kan bestilles her:

 

11. Den store bog om Alfons Åberg - Gunilla Bergström

I 2022 er det 50 år siden, den første Alfons Åberg-bog udkom, og i den anledning udkommer en ny stor bog med de allerbedste fortællinger om den elskelige lille fyr. Han bor sammen med sin far og er ligesom de fleste andre børn. Ikke specielt stor og ikke specielt stærk. Og det med at slås gør han sig helst ikke i. Han kan være glad og i drillehumør, men også vred, misundelig og mørkeræd. I samlingen indgår: Godnat, Alfons Åberg, Fikst klaret, Alfons Åberg!, Hvad sagde Alfons Åbergs far?, Hvor er ballade-Alfons? og Hvor langt når Alfons?

Den store bog om Alfons Åberg af Gunilla Bergström udkommer den 08.08.22. og kan bestilles her:

 

12. Heartstopper Bog 4 - Alice Oseman

Heartstopper Bog 4 fortsætter Alice Oseman sin vigtige graphic novel-fortælling og udfolder nye sider af Nick og Charlies forvirrende og altopslugende kærlighedshistorie. Heartstopper er bøgerne bag den populære Netflix-serie med Kit Connor og Joe Locke i hovedrollerne, som har taget verden med storm.

Læs også de første tre bind i serien her, og bliv klogere på serien i vores blogindlæg om Heartstopper.

Heartstopper Bog 4 af Alice Oseman udkommer den 12.08.22. og kan bestilles her:

 

13. Hovedet i himlen og fødderne på jorden - Carolyne Kaddu Rasmussen 

Mange kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas mor. I bogen her fortæller hun sin egen historie om at være på flugt og komme til Danmark som 21-årig med to små børn. Om hvordan hun begyndte forfra og kæmpede indædt for at lære sproget og de danske traditioner at kende. Bogen beretter om et liv fuldt af kontraster. Fra et velhaverliv i Kenya med stuepige og fint porcelæn til en tilværelse i Ugandas bush hos farmor og hendes høns. Fra et liv på flugt til kendisliv og tv-priser. Fra sorger, der kunne have overskygget alt, til en tilværelse rundet af livsglæde og humor.

Hovedet i himlen og fødderne på jorden af Carolyne Kaddu Rasmussen udkommer den 16.08.22. og kan bestilles her:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner