Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage86
blogImage86

Ny bog fra krimiforfatteren Emelie Schepp

Den svenske bestsellerforfatter Emelie Schepp er klar med ny nervepirrende krimi i serien om efterforskeren Jana Berzelius. Vi giver dig her et forfatterportræt af Emelie Schepp og rækkefølgen på hendes bøger.

af

- d. 14. februar 2017

Krimiforfatteren Emelie Schepp er født og opvokset i Sverige, hvor hun stadig bor. Emelie Schepp arbejdede som tekstforfatter og dramatiker inden hun debuterede som forfatter i 2013 med spænding- og kriminalromanen Mærket for livet. I 2015 udkom efterfølgeren Hvide spor og i 2016 udkom tredje bog i serien, der nu udkommer på dansk: Ondt blod.

Serien om Jana Berzelius

Seriens hovedperson er den kvindelige politianklager med den dunkle fortid: Jana Berzelius.

I første bog vågner den niårige Jana Berzelius på hospitalet – hun kan ikke huske hvem hun er. Da Jana seksogtyve år senere er blevet succesfuld politianklager inddrages hun i en sag, der kaster nyt lys over hendes egen barndom, og det viser sig, at hendes fortid er mørkere og mere blodig, end hun i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.  

Emelie Schepps krimier om Jana Berzelius kredser om hoedpersonens fortid, og i efterfølgeren Hvide spor leder sporene i efterforksningen tilbage til en mand, som Jana selv allerhelst vil undgå og som kan ødelægge alt det, som hun har forsøgt at bygge op!

I nyeste bog – Ondt blod – er Emelie Schepp tilbage i topform. En ung kvinde findes bagbundet og mishandlet i sin lejlighed og snart efter findes endnu et offer. Ambulanceredderen, der har fundet de to kvinder, viser sig at være i alvorlig fare.

Jana Berzelius inddrages i sagen, og hun finder et skræmmende mønster i drabssagerne. Det er en sag om hævn, og drabene er udført efter en uhyggelig gennemtænkt og iskold plan! Samtidig opsøges Jana af en person fra fortiden, der tvinder hende til at gå langt længere end loven tillader.

Emelie Schepps vej til stjernerne

Emelie Schepp arbejdede som tekstforfatter i reklamebranchen, dramaturg og har blandt andet skrevet filmmanuskripter inden hun slog igennem som spændingsforfatter. Hendes erfaring som dramaturg kan tydeligt ses og mærkes i hendes bøger, da hun mestrer den dramatiske opbygning og spænding til fulde.

Emelie Schepp modtog Crimetime Specsavers Awards læserpris i 2016 for serien om Jana Berzelius, der er solgt i over en halv million eksemplarer og udgives i mere end 28 forskellige lande. 

 

Foto: Eva Lindblad


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner