Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage103
blogImage103

Ny Stieg Larsson bog på vej!

Krimiforfatteren Stieg Larsson tog verden med storm, da han skabte det umage makkerpar Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist i Millennium-serien. Til august udkommer den fjerde bog i serien. Her er hvad vi ved.

af

- d. 30. juni 2015

Efter mere end 10 lange år er der endeligt nyt i Millennium-serien, som gav os Mænd der hader kvinder. Det har været 10 år med millioner af solgte bøger, familiestridigheder, et gemt manuskript i en computer, arv, en forurettet enke og en krimiforfatter som kommer ind fra sidelinjen.

Hvordan kan Stieg Larsson skrive en ny bog?

For at ridse sagen kort op, så forlød historien, at Stieg Larsson skrev på en fjerde bog, hvor 200 sider var nedfældet på en computer. Denne computer er i Stieg Larssons efterladte sambos varetægt, men hun vil ikke udlevere computeren.

             

Stieg Larsson døde 9. november 2004. Han nåede at aflevere manuskriptet til tredje bog i Millennium-serien til forlaget

Foto: David Lagerlöf

Efter Stieg Larssons død skulle hele formuen gøres op. Med mere end 50 millioner solgte bøger på verdensplan, består formuen af en betydelig sum. Arven tilfaldt ikke Stieg Larssons samlever gennem 32 år, Eva Gabrielsson, simpelthen af den årsag, at de ikke var gift. Derfor tilfaldt arv og fremtidige indtægter Larssons far og bror, som valgte ikke at inddrage Gabrielsson i arven.

Stieg Larssons bog ligger tilsyneladende gemt på en computer, som Gabrielsson nåede at redde, før den svenske stat og Stieg Larssons slægtninge gjorde krav på arven. Rygterne siger, at der i computeren ligger et efterladt manuskript gemt, samt oplysninger på en række nøglepersoner i højreekstremistiske bevægelser i Sverige.

Det efterladte manuskript forbliver desværre for evigt ulæst i Stieg Larssons efterladte pc.

     

Det er jo derfor lidt en sandhed med modifikationer, at vi til august nu skal læse “den nye Stieg Larsson”, som bogen hurtigt har fået som tilnavn. Det er nemlig slet ikke Stieg Larsson, der har skrevet fjerde bog i Millennium-serien.

Forfatteren David Lagercrantz, som stod bag den medieomtalte biografi Jeg er Zlatan Ibrahimovic, har påtaget sig opgaven at fortsætte Millennium-serien, hvor Stieg Larsson slap. Serien bliver altså skrevet i Stieg Larssons ånd.

Det svenske forlag Norstedts har selv henvendt sig til Lagercrantz og tilbudt ham at skrive fortsættelsen til Stieg Larssons storsælgende Millennium-trilogi. Der er naturligvis tårnhøje forventninger til bogen, som allerede er solgt til 35 forskellige lande. 

Fjerde bog i Millennium-serien

Den fjerde bog om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist bliver en solid bog på 470 sider og udkommer 27. august. Bogen kommer til at hedde Det der ikke slår os ihjel.

David Lagercrantz har skrevet efterfølgeren på egne præmisser med tilladelse fra Stieg Larssons far og bror. Lagercrantz har derfor ikke været i kontakt med Eva Gabrielsson for at høre om Stieg Larssons ideer til den fjerde bog.

Det forlyder, at Gabrielsson er meget imod udgivelsen af Det der ikke slår os ihjel, som hun mener er et forsøg på at tjene penge oven på Larssons store succes med Millennium-serien. Lagercrantz afviser dog anklagen om, at 4. bog handler om penge.

Lisbeth Salander er tilbage

Det er meget lidt information, der er sluppet ud om den fjerde bog i millenium serien om den elskede moderne Pippi Langstrømpe-heltinde, Lisbeth Salander.

Dette er, hvad vi ved indtil videre ved om bogens handling:

Bladet Millennium har fået nye ejere. Sladderen om og kritikken af Mikael Blomkvist siger, at tiden er løbet fra ham, og Blomkvist overvejer derfor at finde et nyt job. Samtidig er Lisbeth Salander rastløs. Hun medvirker i et stort hackerangreb, men angrebet er tilsyneladende uden nogen særlig grund og er meget ulig hendes karakter.

En sen nat ringer professor Frans Balder til Blomkvist. Balder er førende inden for forskningen om kunstig intelligens, og påstår at han har afgørende viden om den amerikanske efterretningstjeneste. Desuden har han været i kontakt med en ung, kvindelig hacker, som har visse ligheder med en person, Blomkvist kender ganske godt.

Mikael Blomkvist begynder at håbe på det scoop, som både han og Millennium har hårdt brug for. Lisbeth Salander har som altid sin egen dagsorden. Blomkvists og Salanders veje krydses. Endnu en gang.

Her er rækkefølgen på Millennium-serien

Hvis du endnu ikke har haft den udsøgte fornøjelse at læse Stieg Larsson-trilogien endnu (hvem der dog bare var så heldig at have den til gode) kommer rækkefølgen her:

Og så den nye:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner