Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Dan Brown - forfatteren bag Da Vinci mysteriet og Robert Langdon-serien
Dan Brown - forfatteren bag Da Vinci mysteriet og Robert Langdon-serien

Rækkefølgen på Dan Browns bøger

Dan Brown er en af nutidens mest succesfulde forfattere. Han står bag den mytiske serie om Robert Langdon. En serie som startede med Engle og dæmoner og nu tæller fem bind.

af

- d. 04. maj 2018

Dan Brown er kendt som mesteren af gådefulde spændingsromaner, hvor talrige nøgler, koder og oldgamle sagn skal opklares undervejs. Dan Brown fængsler sine læsere i mysterier, som først virker uforklarlige, men som til sidst giver mening - kode for kode.

Dan Brown blev verdenskendt, da han i 2003 udgav Da Vinci Mysteriet, som er anden bog i serien om Robert Langdon. En bog som i dag er en af verdens bedst sælgende bøger, og udgivet på 44 sprog. Men i modsætning til hvad mange tror, så er hverken Engle og dæmoner eller Da Vinci Mysteriet Dan Browns første spændingsroman. Det er derimod Tankados Kode, som han udgav i 1998.

Dan Brown er kendt for at ligge en usædvanlig mængde research i sine bøger, hvilket også er hemmeligheden bag bøgernes detaljegrad. Før udgivelsen af Oprindelse, som udspiller sig i Spanien, tilbragte Dan Brown to år i Spanien, hvor han lærte landets historie, kultur og landskaber at kende. Han brugte tiden på at læse bøger, og tale med personer, som besad viden om landets historie.

Rækkefølgen på Dan Browns Robert Langdon serie

  1. Engle og dæmoner (2000)
  2. Da Vinci mysteriet (2003)
  3. Det forsvundne tegn (2009)
  4. Inferno (2013)
  5. Oprindelse (2017)
 

Engle og Dæmoner - 1. bog

Udkom i 2000

Robert Langdon kaldes til forskningscenteret CERN i Schweiz for at se nærmere på et symbol brændt i brystkassen på liget af en forsker. Et symbol der beviser at det gamle broderskab, Illuminati, endnu en gang er dukket op. Broderskabet ønsker hævn over den katolske kirke. Det bliver en intens jagt på en nådesløs morder, som fører Langdon ind i broderskabets inderste kerne.

 

Da Vinci Mysteriet – 2. bog

Udkom i 2003

Da museumsdirektøren på Louvre bliver fundet død, tilkaldes symbolforskeren Robert Langdon. En mystisk, kodet meddelelse er skrevet på gulvet ved siden af liget. Sammen med kryptografen Sophie Neveu kastes han ud i et forrygende opklaringsarbejde. En opklaring der ikke alene sender dem på sporet af en morder, men også en af de mest velbevarede hemmeligheder gennem tiderne. Museumsdirektøren er medlem af den hemmelige loge Priory Sion. En loge Da Vinci i sin tid var medlem af.

 

Det forsvundne tegn – 3. bog

Udkom i 2009

Det forsvundne tegn foregår over 12 timer. Robert Langdon inviteres af sin gamle ven frimureren Peter Solomon til Washington for at holde en forelæsning. I virkeligheden er Solomon blevet kidnappet af Mak’akh, som er ude efter frimurernes hemmelighed. For at redde Solomon må Langdon gennem en hæsblæsende kodelæsning og skattejagt.

 

Inferno – 4. bog

Udkom i 2013

Robert Langdon trækkes i Inferno ind i en nervepirrende verden, om et af historiens mest fascinerende og dystre mesterværker - Dantes Inferno. En kamp mod en skræmmende modstander med koder og symboler. Langdon kæmper for svar, men det er umuligt at afgøre, hvem man kan stole på. Han må finde løsningen inden det er for sent og verden forandres for altid.

Oprindelse – 5. bog

Udkom i 2017

Oprindelse begiver Robert Langdon sig ud på et mysterie, som rejser de evolutionære spørgsmål om, hvor menneskeheden kommer fra, hvor vi skal hen i fremtiden, samt det spørgsmål om, hvorledes gud vil overleve videnskaben. Dan Brown tager os igen med i katolske myter, ældgamle sagn og mysterier, som aldrig før er løst.

 

Andre udgivelser af Dan Brown

Tankados Kode

Udkom i 1998

Dan Brown var egentlig i gang med at gå i sin fars fodspor, som underviser på universitet, da han i 1996 besluttede sig for at skrive en psy-fi kriminalroman. Den roman blev til Tankados Kode. En roman, som først blev kendt i Danmark efter, at Brown havde slået igennem med Da Vinci Mysteriet. I Tankados Kode er USA's efterretningstjeneste i besiddelse af en computer, som kan knække alle koder, men en dag dukker en kode op, som computeren ikke kan løse. Kryptografen Susan Fletcher bliver hidkaldt for at opklare mysteriet og løse koden. Det bliver i bedste Dan Brown stil et kapløb mod tiden, hvor Susan Fletcher skal løse et utal af små koder, før hun måske kan løse koden, som truer med at udrydde hele den amerikanske efterretningstjeneste.

 

Morderisk bedrag

Udkom i 2001

Dybt nede i den arktiske is har en NASA-satellit gjort en opdagelse, der kan få katastrofale følger. Efterretningsagenten Rachel Sexton sættes på sagen. Hun vikles ind i et bedragerisk magtspil med livet som indsats. Det er umuligt at gennemskue hvem, der er på hvis side.

 

Ny bog af Dan Brown - Bog nummer 6 om Robert Langdon

Dan Brown har for vane at forberede sig ned til mindste detalje, inden han starter skriveprocessen. Derfor er der heller kommet noget ud om, hvad næste roman kommer til at omhandle. Dan Browns forlag har tidligere teaset for en ny bog (i 2019) men den lader vente noget på sig. Forhåbentligt  ser vi en ny bog i Robert Langdon-serien i 2022.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner