Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage50
blogImage50

Spørgsmål og svar til Anne Bech om vægttab, træning og kostomlægning

En mandag i marts kom træningsekspert Anne Bech forbi vores Facebookside til en chat-session. I en time svarede Anne Bech indgående på spørgsmål fra fans omkring sin nyeste bog, træning og kost. Læs med her.

af

- d. 07. april 2015

Anne Bech er en af Danmarks mest populære fitness- og træningseksperter, og hun er forfatter til en lang række bøger om træning, kost og motivation til en sundere livsstil. Hun er netop nu aktuel med bogen Tab dig hvor du vil, der stiller skarpt på de forskellige områder på kroppen, hvor netop du gerne vil tabe dig. Bogen er en guide til at fokusere din træning til lige netop det sted på kroppen, hvor du gerne vil se resultaterne af dit vægttab. Læs med her og få svar på nogle af de spørgsmål, som vores Facebook-brugere havde til Anne Bech. 

Spørgsmål og svar vedrørende bogen Tab dig hvor du vil.

· Spørgsmål: Er din nye bog lige så fantastisk som de tidligere bøger? Så er det lige noget for mig. Trænger til lidt nyt. 

Anne Bech (AB): Det synes jeg selv!! Det er i virkeligheden dén bog, der handler om det, jeg er allerbedst til. Nørderiet om de stædige kilo. Dem der virkelig er svære at få af, når man har prøvet en masse andet. Det kan være en ret stor a-ha oplevelse, hvis man har kæmpet med at få fedt af forskellige steder, hvor det altid har siddet fast. Det er med kostplaner, træningsplaner, og selvfølgelig flere opskrifter.

· Spørgsmål: Kan mænd også få noget ud af bogen, eller er den kun skrevet til kvinder?

AB: Sorry! Dén her er kun til kvinder. Over på Toptrimmet på 12 uger med dig! (Jeg har også en Facebookside for bogen.)

· Spørgsmål: I bogen skriver du, at man skal drikke 2,5-3 liter vand om dagen. Tæller den mængde man drikker af grøn te med i dette regnestykke? Drikker vel 5-6 krus te om dagen, og så virker 2,5 liter vand oveni som rigtig meget.

AB: Ja det gør det!

· Spørgsmål: Jeg kan se, at kost planen er for en uge. Vil det sige, at jeg gennem 10 uger, skal spise det samme hver uge? Jeg tyvstarter torsdag.

AB: Ja, det gør det. Den er heldigvis lidt mere alsidig end dem der var i FIT på 100 dage. Og der er masser af opskrifter, som kan varieres. Og yay, god træning!

· Spørgsmål: Hej Anne. Titlen på din bog, lyder jo fantastisk. At man kan tabe sig, hvor man vil, det er sikkert et ønske for de fleste. De øvelser/træningsprogrammer du har i bogen, er det nogle, der let kan laves i hjemmet, eller kræver de man har adgang til et fitness-center? Skal man træne hver dag, eller hvad mener du? Og hvor længe af gangen? På forhånd tak. 

AB: Det kan altid laves derhjemme, eller omkring dit hjem. Du behøver ingen adgang til fitness center. Du træner 2 dage, holder 1 dag fri, 2 dage træning, 1 dag fri osv. Træningen er lavet til at skulle tage mindre end én time, så max 60 minutter og cirka omkring 45 minutter. Det handler meget om hvordan vi er skabt, og hvordan vores krop fungerer, det resulterer I at vi har fedt som stædige kilo, siddende forskellige steder på kroppen. Så alt efter hvor de stædige kilo sidder, så er der en ubalance der kan rettes op, så vi kan optimere systemet for et mere retfærdigt resultat – når vi nu træner og spiser så sundt.

 

· Spørgsmål: Hvad kan denne bog dine andre bøger ikke kan? Bare så jeg ikke køber en bog, hvor det hele allerede er skrevet i en af dine andre bøger.

AB: Altså FIT på 100 dage er ligesom “grundbogen” til alle, der gerne vil i form. Denne her bog, Tab dig hvor du vil, handler om de stædige kilo, der føles umulige for nogle at få af. Dem nogle altid kæmper med at få af og lige meget hvor sundt de spiser og træner, så går de ikke af. Nogle har det sådan med fedt på maven eller lige bag på ryggen (muffintops), eller benene og balderne. Det handler om forskellige ubalancer eller måden man er skabt på, og derfor er der forskellige ting, man individuelt kan gøre, alt efter hvilken kropstype man har. Gav det mening? Der er nye opskrifter og træningsprogrammer i.

Gensvar: Tak for svar var måske også forkert formuleret men det svært med alle de bøger der efterhånden er på markedet og alle lover hvert sit så man til sidst bliver helt rundforvirret.

· Spørgsmål: Jeg ønsker mig en bog der giver simple træningstip OG hvor der er kostplans eksempler som ikke kræver et hav af mystiske, dyre ingredienser, og hvor man samtidig kan bruge de råvarer man køber til mere end en ret. Synes ofte det er problemet med “kure og kostplans” bøger, at man bruger mange penge på råvarer, som så kun skal bruges en knivspids af. Er din bog bedre og anderledes på det ovenstående, så er det lige noget for mig.

AB: Det kræver ikke et hav af mystiske dyre ingredienser. Det orker jeg nemlig ikke selv. Du kan købe al mad i Føtex eller Netto. Det er altid mit motto. Kostplanen er også lavet sådan, og du kan lave til flere måltider af gangen. Så det du får til aften den ene dag, skal du bruge som snack eller frokost den næste. Så du kan bruge rester eller hvad du har købt, og lavet. Det gør jeg selv i vores hjem. Kosttilskud er op til dig selv, om du vil købe det. Retterne er nemme og kræver ikke lang tid. Det har jeg nemlig heller ikke tålmodighed til selv

Gensvar: Præcis, tak. Og jeg vil gerne, hvis de retter, der kombineres i løbet af ugen, så de råvarer man køber ikke går til spilde, så er det nemlig dyrt at kostomlægge, synes jeg. Derudover vil jeg gerne have mad der skaber stabilt blodsukker så jeg undgår at småspise af ting som ikke er godt.

· Spørgsmål: Jeg er top motiveret men har ikke adgang til et fitness center og begrænset med tid! Jeg tænker om trænings programmet er egnet til stue gulvet eller om man skal have fitness center til rådighed? Jeg kæmper med stædige 6 kg og slapt maveskind efter graviditet!

AB: Kig lige nedenfor på et af mave-skind spørgsmålene! Og ja, det er noget der kan laves hjemme på stue gulvet eller i hvert fald uden at skulle i fitness center! Jeg starter fælles op på siden Anne Bech tirsdag d.7 april.

Gensvar: Super! Tak for svar! Jeg kan se der er andre der også kæmper med løs hud/hænge hud, rart at vide at der kan gøres noget.

· Spørgsmål: Hej Anne. Dine bøger er super skønne, har læst alle de gode fif flere gange da du skriver på en fantastisk måde så man får lyst at læse igen. Har dog ikke så mange penge så skønt man kan låne dem på biblioteket, men vil bare rigtig gerne vinde den bog da jeg har kæmpet med at få pæne lår i mange år efterhånden og super gerne vil være med fra på tirsdag. Kan man nå at være med hvis man ikke har bogen fra starten og hvor skal man følge med? Tak for alle dine gode råd og positivitet.

AB: Tusind tak – det gør mig så glad! Ja da! Det hele ligger jo bare på siden og venter på du er klar til at gå igang!!

· Spørgsmål: Mange træningsbøger og kostbøger, henvender sig primært til folk, der enten kan opnå et højt aktivitetsniveau eller har det. Når nu kroppen grundet skader går ned i gear og det virker som om selv forbrændingen ikke er til stede. Hvad så? Ved jo godt man bør spise mindre af alt, men omvendt, så har kroppen behov for protein for at heale bla. Er der en mere præcis vejledning at finde nogen steder til ‘os’ ? For alt for mange vejledninger og kure henvender sig ikke med den del for øje. Jeg mener. Er det så vigtigt et salgsargument for slankebøger, at man kan tabe x kg på x uger? End ikke alle der kan lægge en kostplan forstår den balance….

AB: Det virker som om din krop slet ikke skal derhen hvor denne her bog er. Din krop lyder til, at din krop skal have ro og regelmæssighed, sund nærende mad, og ingen pressen på. Der er bøger til jer, det her er bare ikke en af dem. Jeg ville vejlede dig til at kigge på Jane Faerbers LCHF, der er virkelig mange skønne opskrifter, ingen løftede pegefingre, og en masse gode næringsstoffer til din krop. Og aller vigtigst er det, at du prøver at give din krop, søvn, mad og aktivitet på ret så nøjagtigt de samme tidspunkter hver dag. Så den får noget at “gå ud fra” og stole på. Giver det mening? Kh Anne 

Gensvar: Kære Anne Tusind tak for dit svar og især din henvisning til Jane Faerber. Jeg vil helt sikkert bruge tid på at læse og finde gode opskrifter. Og ikke mindst dele dem, med alle mine med ‘patienter’. Vi ved jo godt træning, søvn, rette mad mm er vigtig, men som alle andre, har vi behov for lidt input. Tak for du tog dig tid til at svare og endnu et tak for dit uddybende svar. Jeg håber din bog bliver en succes.

· Spørgsmål: Hej Anne. Jeg vakler lidt imellem om jeg er mave eller lår pige. Hvilken en af kostplanerne vil du råde mig til at benytte, hvis jeg er i tvivl om hvorvidt det er lår eller mave området jeg kæmper mest med? Har lige gennemført din Top trimmet på 12 uger – Det bedste jeg nogensinde har gjort.

AB: Hvor er du sej!! Jeg ville gå efter lår, for det er sværere end maven. Den skal nok komme af hvis det ikke er hårdt? Dit mavefedt?

Spørgsmål og svar til Anne Bech om vægttab

· Spørgsmål: Nu er jeg 36 og på vej til de 37, og jeg hørt at jo ældre man bliver, jo sværere er det at tabe sig. Jeg har en del overvægt fra før og under graviditet og minimalt overskud, men jeg er samtidigt kronisk smertepatient med skader i nakke og ryg, så hvad vil du anbefale som start til at komme i gang? Jeg syntes ofte, at de planer man ser folk blive foreslået virker meget uoverskueligt for mig, fordi der er for meget på én gang.

AB: Det kan jeg virkelig godt forstå!! Det kan være mine bøger er for voldsomme at gå igang med. Det kan være du kan starte med Guide til Gudindekrop. Den har øvelser til derhjemme, som ikke er så hårde, så kan din krop langsomt blive stærk nok til at gå i gang med Fit på 100 dage. Giver det mening?

Gensvar: Tusind tak for svar. Ja, det giver mening og det vil jeg prøve at starte med.

· Spørgsmål: Har du nogen erfaring med, hvor på kroppen det er nemmest/hurtigst at tabe sig?

AB: Det er nemlig dét der er individuelt. Jeg har altid haft nemmest ved at tabe mig på min mave, mens det for andre er nærmest umuligt at tabe fedtet på maven. Det handler både om at vi er skabt forskelligt, men også om hvordan vores krop lever med det vi giver den at spise og hvordan vi træner. Så det der er nemt for dig, er måske svært for mig og omvendt.

· Spørgsmål: Efter vægttab har jeg meget løs hud på maven... Har du et godt råd til at træne det lidt strammere?

AB: Det er ikke sikkert det nogensinde kommer på plads. Man kan ikke træne hud. Men det handler selvfølgelig om hvor slapt det er. Man kan faktisk træne det ret meget, og sørge for at smøre sig godt ind i creme så huden får den hjælp den skal. Men hvis det er virkelig tynd, løs hud, så er det næsten ikke til at redde. Fordi elastikken ligesom er “gået” i huden. Men virkelig, det handler om hvor løst det er. Hvis det ligner en “delle” lidt mere end bare tynd papir hud, så er der stadig håb, i hvert fald for at gøre det pænere. Gav det mening? Kh Anne

Gensvar: Det gjorde det – tak. Det er “hængehud” der er kommet efter 2 graviditeter på 18 kg… Meget er trænet op – men frygter at det sidste altid vil “hænge” der.

 

· Spørgsmål: Hej Anne… Efter at have fulgt din bog Fit på 100 dage og et vægttab på 6,5 kg, er mit maveskind blevet slapt. Det kan da ikke trænes op, så hvad anbefaler du andre, der er stødt på samme problem?

AB: Giv. det. tid. Der er ikke andet for. Det handler selvfølgelig om hvor slapt det er, og hvor gammel man er. Jo yngre, desværre, des nemmere at få det tilbage. Men giv det tid, og smør det godt ind med cremer der indeholder collagen.

Gensvar: Tja… med en alder på snart 48 må jeg jo nok erkende at tyngdekraften og elasticiteten ikke er hvad den har været

Anne Bech svarer på spørgsmål om kost og kosttilskud

· Spørgsmål: Hej Anne. Jeg er interesseret i at vide mere om de kosttilskud som er gode til vægttab, og er træningen noget der kan laves ude eller hjemme uden det tager flere timer kunne vildt godt tænke mig din nye bog.

AB: Det er altid træning der kan laves derhjemme (eller hvor det skulle være). Det tager højest 60 minutter, og det er lavet til at skulle tage omkring 45 minutter. Træning 2 dage, 1 dag fri, træning 2 dage, 1 dag fri osv. Kost-tilskudene i Tab dig hvor du vil handler mere om at optimere kroppen til selv at blive bedre til at forbrænde. F.eks. mælkesyrebakterier for at optimere din fordøjelse, så din mad bliver optaget ordentligt. Fiskeolie for at optimere dine hormoner og din forbrænding, magnesium for bedre restitution og dermed bedre og hurtigere muskelopbygning – og derfor bedre forbrænding. Det er alt sammen produkter du kan købe i Danmark, i din lokale helsekost eller på nettet netspiren.dk har dem alle.

· Spørgsmål: Hvad er bedst at spise efter træning når man er sulten og der er ca 2 timer til aftensmad.

AB: Hvis det er inden du skal i seng, ville jeg spise lidt skyr med en håndfuld mandler eller noget. Måske et spejlæg. Æg er langsomt optageligt protein.

Gensvar: Det er inden aftensmad

AB: NNÅÅÅÅRRRHH dumme mig. Jeg ville tage en snack som f.eks. skyr med bær og lidt mandler, eller en protein shake (LinusPRO) og en håndfuld mandler.

· Spørgsmål: Hej Anne! Først tusind tak for dine fantastiske bøger! Kæmpe inspiration! “Falder” du nogensinde “i” og spiser alt det som du ved ikke er sundt for din krop? (Som alle vi andre jo desværre gør flere gange om ugen). Hvis du gør, hvordan holder du så motivationen til at komme “op på hesten” igen?

AB: Jeg falder mest i med noget ret så ordentligt… Sådan noget som for meget mørk chokolade, eller gulerødder med peanutbutter. Men når jeg spiser et stykke rigtig chokoladekage, som jeg gør sjældent men dog en gang imellem, så nyder jeg det, og mærker efter når jeg egentlig ikke har behov for mere. Det smager af ret meget, når man ikke er vandt til sukker i de mængder. Men jeg har altid haft mit udseende som motivation. Lyder det overfladisk? Måske, men det har ført mig vidt omkring, og ind i denne verden af sundhed og at have det godt med min krop. Så det er min motivation. Jeg vil så gerne kunne føle mig stærk og slank. Bedste hilsner fra mig.

· Spørgsmål: Hej Anne – jeg er stor fan af dine bøger og de inspirerer mig meget til at leve sundere og træne, så tak for det. Mit spørgsmål er: Hvordan spiser man bedst når man er på farten? Jeg synes dine bøger med træning er ideelle for man kan træne hvor som helst – men hvad gør man med maden? Jeg pendler og overnatter tit ude, så det kan være svært – især med morgenmad da jeg står op før 5 og derfor tager noget med jeg kan spise i toget. Jeg har indtil nu spist små skyr og laver små muffins lavet på “stenalderbrød” men er palæo total no-go?

AB: Tusind tak for de pæne ord. Nej ved du hvad det synes jeg er okay. Jeg lavede tid frikadeller, de fungerede også ret godt da jeg rejste meget. Dem spiste jeg sådan cirka døgnet rundt, altså når vi var oppe på skøre tidspunkter. Ellers har jeg en opskrift på “boller” som jeg LOVER jeg lægger op ovre på min egen siden (den profil jeg skriver med nu). De er nemme, og de smager af boller og indeholder grøntsager bla. Ellers så lavede jeg pandekager af æg/æggehvider/lidt mandler og så kom en lille smule proteinpulver (LinusProWhey) i, og lidt husk, og steg dem i forvejen. De kan holde sig længe. Altså du kan sagtens lave dem 1-2 dage i forvejen. Gav det mening? Kh Anne

Gensvar: Ja det gav god mening. Tak for svaret – og glæder mig til at se opskriften!!

· Spørgsmål: Hvad kan du anbefale af mad når man kommer fra job og skal løbetræne 2 timer efter?

AB: Et godt måltid med lidt af det hele, nogle brune ris, nogle grøntsager og lidt protein som kylling eller noget skyr. Så har du lidt at brænde af, noget dine muskler kan leve af, og ikke noget overflødigt. Og BAGEFTER skal du have nogle fiskeolie tabs, og noget magnesium og noget C vitamin.

· Spørgsmål: Hej Anne. Min mand og jeg starter med dig d. 7/4. Vi var 4 uger henne i forløbet med Fit på 100 dage, da jeg blev gravid! Så nu er baby 3 måneder, og jeg er så klar på 10 ugers kickstart til at komme godt i gang. Jeg ammer stadig! Men tænker godt, jeg kan gå i gang. Er der noget du specielt tænker, jeg skal være opmærksom på? Mangler 10 kg til jeg er i mål. Fra 66 kg. Jeg får manden i gang med Toptrimmet på 12 uger. Men jeg vil så gerne i gang trods amning.

AB: Du skal sørge for, at hvis du ammer, så skal du have flere kulhydrater end det, der står i bogen. Spis nogle brune ris til aften, og sørg for at spise, når du er sulten. Lav gerne et stenalderbrød, så du har noget ekstra til mælken, hvis du ammer. Det er utrolig vigtigt, at du får fedt nok også. Hvis du ikke ammer, så går du bare igang! Og tillykke! Tænk at jeg har været med på den rejse, sådan lidt på afstand.

Gensvar: Tak for svar. Glæder mig til at komme i gang. Fik SÅ gode resultater med Fit på 100 dage og skulle lige til et træningspas, da jeg fandt ud af, jeg var gravid. Nu ser jeg frem til en ny livsstil. Kan blive lidt udfordret med søvnen men sådan er det jo med små børn. Manden går i gang med Toptrimmet på 12 uger.

Spørgsmål og svar til Anne Bech om træning

· Spørgsmål: Hvordan takler man træning, når man har fået en træningsskade?

AB: Det er et svært spørgsmål at svare på, når jeg ikke ved hvad det er for en skade, og når jeg ikke ved hvor alvorlig den er. Men hvis man f.eks. har fået en overbelastningsskade, så skal man, når man har hvilet og slappet af, starte med at lave sin sport (man er vandt til) i 5 minutter den første gang. Så holde en dag med pause. Så sætte det op til 10 minutter. Holde en dags pause. Så op til et kvarter o.s.v. med 5 minutter hver gang efter en pausedag. Så kommer kroppen langsomt tilbage til sin form, uden at man presser for meget på.

· Spørgsmål: Jeg er fra naturens side udstyret med lidt for stor bagdel og lår. Kan jeg på nogen måde træne disse områder op og formindske størrelsen? Jeg har bogen FIT på 100 dage, og er meget begejstret for specielt dine øvelser, – så jeg kunne rigtig godt tænke mig denne bog også.

AB: I hear you! Det har også altid været det svære for mig!! Det er ikke punkt-træning der virker, men kosten, og træningen kombineret. Det handler tit om udrensning for os med store numser/lår. Udrensningen tit af overskydende østrogen, som kan være svært at komme af med for nogle. Masser af kål, broccoli, og et ekstra tip er knuste hørfrø kerner (du kan spise dem i lidt skyr, det smager ok.) Og faktisk virker Husk, som er med i FIT100 også rigtig godt. Det er én af de ting der også er beskrevet i bogen. Og så handler det om hvordan dit fedt føles. Blødt og blævret, eller hårdt og lidt ømt, så er der nemlig forskel på hvordan det skal gribes an. Det blev en længere afhandling.

Gensvar: Tak, jeg har begge dele vil jeg mene… Blæver på inderside af lår og bag, og mere fast på ydersiden af lårene

· Spørgsmål: Tak for træningsøvelser, der er lige til at gå til derhjemme. Jeg søger specifikke øvelser, som er gode til at få samlet mavemuskulaturen efter en del graviditeter, heriblandt en med tvillinger. Hvad kan du anbefale? Pt hulahopper jeg og laver skrå mavebøjninger efter en af dine videoer, men ved ikke om det er godt eller skidt. 

AB: SKRÅ mavebøjninger – præcis! Og du må ikke lave noget hvor du har benene hængende over jorden, uden at det er fordi det andet ben så er inde over din krop. Giver det mening?

Gensvar: Ja det gør det tak.

· Spørgsmål: Jeg tænker på hvordan du får balanceret det hele (arbejde, træning, familie m.v.) i din hverdag?

AB: Det handler om at have faste rutiner, og om at stå tidligt op, så det hele hænger sammen. Men hvis mad, indkøb, træning, børn og alt det praktiske er lagt i skema og rutiner, så giver det bedre plads til at slappe af og være spontan med den tid man har tilbage.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner