Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv
blogImage7
blogImage7

Stærk debut som krimiforfatter

Lone Theils fortæller om sin inspiration og sit arbejde. Glæd dig til et interessant indblik i omstillingsprocessen fra anerkendt London-korrespondent og journalist til krimiforfatter.

af

- d. 23. marts 2015

Kære Plusbog-læsere

Jeg håber I har lyst til at lære Nora Sand fra Pigerne fra Englandsbåden og Den blå digters kone nærmere at kende. Hun er korrespondent med base i London. Hendes far er dansk, moderen er engelsk og Nora arbejder for magasinet Globalt og ikke mindst sin chef Krebsen, der roder rundt i tidszonerne, men inderst inde er god nok.

Nora er ikke som kvindelige helte er flest. Hun bakser rundt med sit mysterium og kærligheden, der egentlig er et særdeles forstyrrende element for en journalist, der gerne vil have historien fulgt til dørs. Og så slår hun en proper næve. Nora Sand er nemlig kick-bokser.

Lighedspunkter mellem forfatter og hovedperson

Den opmærksomme læser vil sikkert tænke, at der er en del lighedspunkter mellem mig selv og Nora. Vi er begge journalister i London og vi elsker begge to at kick-bokse og jeg kan ikke løbe fra, at vi har en del personlighedstræk til fælles, selv om jeg nok er en del mere tålmodig til tider end Nora, der elsker at træffe hurtige beslutninger og gå sine egne veje.

Oprindeligt blev jeg inspireret af en virkelig historie om en seriemorder, der tog billeder af sine ofre inden han slog dem ihjel. Virkelighedens seriemorder var amerikansk og tog et foto af to piger på hovedbanegården i København.

I bogen Pigerne fra Englandsbåden er seriemorderen britisk og to piger forsvinder i stedet for på færgen mellem Esbjerg og Harwich. Nora Sand støder på et foto, der kun kan være taget efter pigerne er forsvundet. Selvfølgelig begynder hun at se nærmere på, hvad der kan være sket med pigerne, men det er på ingen måde ufarligt at rode i den slags sager.

Fantastisk og lærerigt at skrive bøger

Selv om jeg har arbejdet som journalist i næsten 20 år, er det noget helt nyt for mig at skrive bøger. Det har været en fantastisk, opslidende og lærerig proces at skrive en bog for første gang og jeg har været så spændt på, hvordan det hele skulle gå.

Da jeg sad og skrev i et koldt sommerhus i Nordjylland i en november måned og senere på Amalfi-kysten i Italien og i London, hvor jeg bor og arbejder som journalist, havde jeg aldrig forestillet mig at det ville være så fantastisk at blive forfatter som det er nu hvor bogen endelig er kommet ud.

Det allerbedste er de mange søde læsere, der har meldt tilbage, at de har følt sig i godt selskab sammen med Nora Sand. Håber I kommer til at holde af hende som jeg gør.

Bedste hilsner og god læsning fra
Lone Theils

Flere bøger af Lone Theils

Lone Theils er tidligere London-korrespondent for Politiken og Berlingske Tidende. Hun har været bosat i London i over 16 år og hun har desuden udført en lang række opgaver for blandt andre DR, TV2 og Radio 24Syv. Lone Theils debuterede som forfatter i 2015 med krimien Pigerne fra Englandsbåden. Vil du læse mere af Lone Theils, så er her en oversigt over hendes bøger. 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner