Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Julie Hastrup er månedens stemme på plusbog.dk
Julie Hastrup er månedens stemme på plusbog.dk

Månedens stemme Julie Hastrup

"Ikke overraskende er jeg vild med krimier. Ja, jeg er ikke bare vild med dem, jeg kan faktisk slet ikke undvære dem", siger Julie Hastrup.

af

- d. 01. juni 2020

Krimien har fyldt meget i mit liv siden min mormor introducerede mig til drabet ved at foreslå at vi så Vindeltrappen sammen, en ældre sort-hvid film, hvor en kvindemorder gemmer sig imellem nogle kitler i en kælder. Inden han træder frem sit skjul og kvæler de kvinder som våger sig ned i kælderen, fylder hans øje hele tv-skærmen, mens han betragter sit intetanende offer. Dette skræmmende syn glemmer jeg aldrig, jeg var rædselsslagen – og fascineret! Nu var jeg også kun 4 år gammel da jeg så filmen, men fascinationen har jeg stadig. Som krimilæser og som krimiforfatter.

Et af de stærkeste krimiforfatterskaber lige nu, synes jeg, er svenske Camilla Grebe og hendes seneste krimi, Skyggejægeren, som også er kåret til Årets Krimi i Sverige, er virkelig vellykket. Camilla Grebe har skrevet adskillige krimier siden sin debut i 2009, blandt andet sammen med sin søster og de er også gode, men jeg blev for alvor hooked på hendes forfatterskab, da hun gik solo og skrev sine selvstændige krimier; Når isen brister, Husdyret, Dvale og nu altså Skyggejægeren, og hun er kun blevet bedre og mere velskrivende for hver bog.

Skyggejægeren foregår i fire forskellige tidsaldre – i 1940’erne, 70’erne, 80’erne og i nutiden, og vi møder fire forskellige kvinder som alle har det til fælles at de arbejder ved politiet; Elsie, Britt-Marie, Hanne og Malin. Bogens spænder altså over 75 år, kvinderne kender ikke hinanden, men alligevel væves deres liv og skæbner sammen, for de jager tilsyneladende den samme morder, en morder som dræbte sit første offer, en kvinde og mor, i 1944 ved at nagle hende fast til gulvet og med en træslev stukket ned i halsen. Samme frygtelige skæbne overgår andre kvinder og mødre adskillige år senere. Men hvordan kan en morder dræbe over så mange årtier?

Skyggejægeren er sådan en krimi, jeg ikke kunne slippe, og som jeg kastede mig over hver eneste gang, jeg havde en lille pause fordi jeg simpelthen var nødt til at vide, hvad der skete på næste side.

Plottet var spændende, men derudover formår Camilla Grebe også at beskrive så tidstypiske miljøer at jeg følte at jeg var der, lige der på stuegulvet i den beklumrede og brune lejlighed, særligt 1970’er årtiet er blændende beskrevet. Sidst men ikke mindst giver Skyggejægeren et historisk indblik i den kønsdiskriminering som kvindelige betjente har kæmpet imod gennem tiden.

Super godt! Læs den! 

 

Køb bogen her: 

 

Køb også Julie Hastrups helt nye krimi Vildskud: 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner