Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage353
blogImage353

Bogfinken anmelder: Stadig Mig af Joyo Moyes

Jojo Moyes' kærlighedsserie om Louisa Clark, som mister sin store kærlighed og derefter skal finde sin vej, har taget læserne med storm. Nu er 3. bog i serien kommet - her kan du læse en anmeldelse bloggeren Bogfinken.

af

- d. 10. april 2018

Dengang jeg læste ”Mig før dig” var det min første læseoplevelse af Jojo Moyes. Alle andre talte om bogen (som jeg læste længe efter udgivelse) som en fantastisk bog og en fantastisk forfatter. Jeg kendte intet til hende, så jeg havde faktisk ikke rigtig nogle forventninger til bogen. Jeg læste den en sen aften, mens hele huset var tyst og katten snorkede ved siden af mig. Jeg fortrød lidt senere tidspunktet, da jeg klokken fem om morgenen lukkede bogen med tårerne strømmende ned af kinderne. Da havde jeg vendt sidste side – læst ud i ét.

Derfor var det med ærefrygt, jeg læste fortsættelsen ”Efter dig” og jeg var da heller ikke helt så solgt, som ved den første. Derfra opbyggedes mine forventninger til den farlige treer ”Stadig mig”. Ville den falde til jorden med et brag, eller ville den vinde mit hjerte? Håbet var det sidste, men frygten var for det første. Alligevel kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at læse den, straks den kom på markedet.

Stadig mig

”Stadig mig” møder vi igen Lou. Den samme Lou, som fik sit liv ændret af den dødssyge Will i bog 1 og som lærte nogle vigtige ting om livet og fremtiden. Hun er i gang med at leve sit liv, og ønsker at opfylde et ønske fra Will – at leve eventyrlystent. Hun er rejst til New York hvor hun er parat til at kaste sig ud i hvad livet har at byde på. Hjemme i England har hun efterladt kæresten Sam, som hun regner med at kunne opretholde det gode forhold til, på trods af afstanden. I New York skal hun arbejde som assistent endnu en gang, men denne gang for et velhavende par, hvor hun under gode kår skal assistere Agnes, en sart og skrøbelig overklassesfrue med mere på samvittigheden end man umiddelbart skulle tro. Sædvanen tro, sker der meget mere end man skulle forvente, når først Lou melder sin ankomst til familien. Det bliver også historien om et forhold på afstand, fristelser og ikke mindst hvem Louisa Clark i virkeligheden er.

Mere end bare en historie

Stadig mig” er ligesom sine forgængere ikke bare en historie. Ikke bare en kærlighedshistorie. Historien indeholder flere små historier, man let kan fortabe sig i. Det er historien om Louisa Clark, som vi lærte at kende i første bog. Den sjove, skæve og måske frem for alt viljestærke Lou, som fik sit hjerte knust da Will døde. Det er også historien om Lou, som skal lære hvem hun selv er, og hvad hendes mening i livet er. Hun lærte meget af Will, men er nu nået dertil hvor hun står på egne ben fuldstændig, og nu skal alt stå sin prøve. Det er svært at navigere, og hun skal finde den helt rette vej, med fristelser og udfordringer på hvert hjørne. Det er samtidig også den unikke historie om et parforhold med to, der tydeligvis elsker hinanden, som på afstand skal finde ud af om kærligheden er stærk nok til at overkomme afstand, fristelser og at livet indimellem byder på nogle sving. Det er også en morale om at huske hinanden og at værdsætte det, man har.

Det er her, vi får slutningen. Louisa Clark skal finde sin skæbne i livet.

”Stadig mig” var den perfekte slutning på en fantastisk serie af Jojo Moyes. Det er en serie fyldt med kærlighed, sorger og vanvittig dybe følelser. Jeg har aldrig før mødt en bog, jeg har grædt mere til på den måde, som til denne serie. Der var intet simpelt over følelserne i hverken denne eller de forrige bøger. Det var en unik form for kærlighed beskrevet så eminent at det var umuligt ikke at holde af personerne, stemningen og omgivelserne.

Jeg har endnu ikke læst andet af Jojo Moyes, og alligevel står hun for mig som en eminent forfatter – det er måske usagligt at bedømme det på så smal en baggrund, men denne serie på de tre bøger er helt klart det mærkat værd. Den kan læses om og om igen.

Hvis du ønsker at læse flere boganbefaler fra Benedikte anbefaler vi hendes egen bog-blog Bogfinken

Jojo Moyes var tidligere i Danmark for at fortælle om hendes bog "Mig før dig". Her blev hun interviewet af Julia Lahme fra Cicero.

 

De første bøger i Jojo Moyes' serie 

Er du også helt vild med Jojo Moyes' skriverier, så kan du læse blogindlægget om Jojo Moyes' forfatterskab. Samtidig kan du dykke yderligere ned i Jojo Moyes' forfatterskab på Jojo Moyes' forfatterside. Hvis du endnu ikke har læst de første to bøger i Jojo Moyes' serie, kan du læse bogbeskrivelserne her: 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner