Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Mias julegave-anbefalinger

Har du brug for et par gode gaveidéer? I denne særudgave af månedens anbefalinger giver Mia eksempler på bogoplevelser, du kan forære dine nærmeste i julegave.   

af

- d. 28. november 2019

December er lige rundt om hjørnet, og julemånedens mange gøremål ligeså. Måske lidt inspiration kan gøre julegaveindkøbene lidt lettere i år? Jeg giver dig i hvert fald her en bunke anbefalinger til gode gaver, jeg har i tankerne til mine kære – måske de også kan glæde dine.   
 

Til min datter på 12 

Ovanienprofetierne #1, #2 og #3 af Lene Dybdahl 

 
Lige nu læser jeg en af mine yndlingsbøger sammen med min datter Liva, nemlig Oceanet, hvor grusvejen endte af Neil Gaiman. Det er så hyggeligt, når vi læser sammen, og det er skønt at mærke, hvor vild hun er med den magiske genre. En perfekt julegave til hende og andre børn, der er vilde med fantasy, er serien om Ovanienprofetierne af Lene Dybdahl. Det tredje og sidste bind i serien er lige landet, og her skal vi med hovedperson Skyriel på rejse gennem Ovanerrigets mørkeste afkroge i jagten på Den Tredje Profeti. Den rejse skal min datter og jeg helt sikkert på sammen – skal du og dine børn med? 
 
 

Til min far 

Generalens datter af Kjeld Hillingsø, Ellen Hillingsø og Henriette Harris  

 
Jeg har foræret min far en del bogoplevelser i årenes løb. Under træet har blandt andet ligget klassikeren To Kill A Mockingbird, lige som jeg også flere gange har givet ham bøger af de gamle, engelske digtere. I år vil jeg forære ham Kjeld og Ellen Hillingsøs nye samtalebog Generalens datter. Bogen skildrer fint de to meget forskellige verdener, far og datter har begivet sig rundt i og er blevet rundet af. Deres brancher er vidt forskellige, men de to har alligevel meget tilfælles. Min far og jeg har helt modsat Hillingsøerne været i den samme branche hele mit arbejdsliv, og vi arbejder stadig tæt sammen. Men vi har også enormt meget til fælles, og derfor tror jeg, bogen vil vække interesse hos ham. 
 
 

Til min veninde 

Skyggedanseren af Sara Omar  

 
Min veninde Ulla skal i år have en bog af en meget stærk kvinde. Sara Omar er nemlig klar med sin opfølger til den populære Dødevaskeren, og den nye fortælling om pigen Frmesk har fået titlen Skyggedanseren. Det er en barsk fortælling om, hvordan Frmesk i Danmark i skjul skriver digte for at bearbejde de oplevelser, der har mærket hende for livet. Men hendes far opdager det, og så er Frmesk igen nødt til at søge mod et nyt land. Sara Omar har endnu en gang skrevet en barsk fortælling med meget mørke, men det er også en fortælling om en stærk og indædt kamp for selv at vælge sit liv og sin fremtid. Det vil uden tvivl være en bog, der kommer til at ligge under mange juletræer i år, og hvis du vil forære en læseoplevelse, der gør indtryk, er den det helt rette valg. 
 
 

Til min kollega 

Den nøgne øl af Christian Andersen og Jens Eiken  

 
Jeg kalder min kollega Niels for ’verdens klogeste mand’. Han ved simpelthen alt, og han er samtidig et utroligt hjælpsomt, hjertevarmt og sjovt menneske. Derfor skal han have en ekstra gave i år, og jeg vil gerne  forære ham en, der forener to ting, han er vild med: Nørdeviden og øl. I Den nøgne øl sætter øl-eksperterne Christian Andersen og Jens Eiken fokus på pilsneren, som de med bogen ønsker at genrejse respekten for. Den er blandt andet fyldt med utroligt gode og detaljerede smags- og aromabeskrivelser, og så er der opskrifter på 10 pilsnere, så både øvede og nybegyndere kan kaste sig ud i ølbrygningskunsten. Måske gaven vil kaste en ny hobby af sig?
 
 

Til min datter på 14 

Vores yndlingsklude af Signe Kamper Kankelborg og Katrine Hannibal

 
Julen er en tid på året, hvor der er tid til lidt ekstra hygge. Vi samles omkring stearinlys og julegodter, og måske det også er tid til at afprøve nye kreative projekter i juledagene. Derfor overvejer jeg at give min datter Carmen en bog om strik i julegave. Hun strikker allerede en lille smule, og bogen Vores yndlingsklude vil være en god inspiration til nogle små strikkeprojekter, der er nemme og overskuelige at gå til, samtidig med at hun får rutine med pinde og masker. Der ligger også en meget fin bæredygtig tanke bag kludebogen: En håndstrikket klud er nemlig en lille måde at bidrage til en mere bæredygtig hverdag uden så meget brug-og-smid-væk.   
 
 

Til min mor 

Dronning Margrethe af Karin Palshøj

 
Min mor kan rigtig godt lide historiske bøger, hvor man nærmest bliver blæst omkuld af historiens vingesus. Sådan en bog er Karin Palshøjs biografi om Dronning Margrethe. Her følger vi Danmarks dronning gennem billeder fra hele hendes liv, og Dronningen har selv bidraget med sine erindringer om en del af bogens mange billeder. Vi kommer som læsere med på tur rundt i det danske kongerige og oplever blandt andet de danske slotte, lige som vi også får mulighed for at kigge nærmere på kjoler og kunst. Børn, børnebørn og den store kærlighed til Prins Henrik fylder også i bogen, og den giver i det hele taget et fantastisk indblik i vores dronnings liv. Min mor kommer til at elske den. Måske den også er noget for din?
 
 

Til min samarbejdspartner Jacob Risgaard 

Gode kasser af Ditte Hansen og Louise Mieritz  

 
Jacob Risgaard er en af de mange nye samarbejdspartnere, jeg har været heldig at få i år. Han er altid i et herligt humør og klar med en kvik bemærkning, og man er garanteret smil på læben, når Jacob er i rummet. Jeg har længe tænkt over, hvad der i år skal ligge under hans træ. Men det er oplagt, for Jacob lægger ikke skjul på, at han er vild med gode kasser. Han skal derfor naturligvis have skønne Ditte Hansen og Louise Mieritz nye bog om netop: Gode kasser! De to kvinder har skabt en fantastisk humoristisk og uhøjtidelig bog, som så fint tager fat på tematikker inden for seksuel frigørelse og det moderne kvindeliv. Og den kan sagtens læses af mænd, der er klar til at få et godt gammeldags feministisk spark bagi.
 
 
Jeg håber, du kan bruge mine anbefalinger som inspiration til også at finde de helt rigtige gaver til dine kære. Har du lyst til at se eksempler på endnu flere gode gaver, har vi samlet en masse i den store julegaveguide – du finder den lige her.   
 
Mine varmeste ønsker om en varm og magisk julemåned!  
 
Med venlig hilsen 
Mia Wagner 
Bogelsker og direktør  

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner